Не позволявай добрите ти чувства да зависят от чуждо внимание

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ако се чувстваме добре, ще ни се случват хубави неща. И ще срещаме позитивни хора.

Винаги ли, когато се чувствам добре, ще привличам хора, които се чувстват добре?

Участник: Добра идея ли е да търся партньор, който ме кара да се чувствам добре със себе си?
Абрахам: Разбира се. Когато другите те задържат като обект на вниманието си и същевременно те ценят високо, ти ще се чувстваш много добре, защото те са изравнени с техния собствен Първоизточник и излъчват изравнената енергия към теб.

И винаги носи добри чувства – на този, който излъчва висока оценка, и на този, който я получава. Но не позволявай твоите добри чувства да зависят от нечие чуждо позитивно внимание, което да огрява живота ти. Покажи си, че можеш да се свържеш с Нефизическия поток, без значение дали си се задържал или не в нечие позитивно внимание. Ти имаш своя собствена Връзка и когато практикуваш често, винаги ще можеш да поддържаш баланса си.

Ако чакаш някой друг да се изравни и да се фокусира в теб, то тогава твоите добри чувства ще зависят от това какво прави някой друг. А може би този човек няма винаги да е изравнен или невинаги ти да си негов фокус.
Причината, поради която повечето връзки са много по-добри, когато са нови, е, че в началото и двете страни са повече склонни да виждат позитивните страни на другия. Щом връзката е нова, все още не познавате недостатъците на другия.

Но с времето обикновено започвате да забелязвате все повече недостатъци и полагате по-малко усилия да останете оптимисти в очакванията.

Когато не зависиш от някой друг за връзката си с Първоизточника, ще откриеш истинската свобода – свобода от единственото нещо, което може да те окове: от съпротивата, противопоставянето на този, който-ти-наистина-си.

 

Вихърът – Естер и Джери Хикс, abraham-hicks.com

Издателство: Сребърно звънче,  srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Естер и Джери Хикс: Какво забравяме, когато прилагаме Закона за привличането

За да създадете бъдещето, което искате, първо създайте мисли, каквито искате

Любовта е като самотна планинска хижа: човек намира там само това, което сам е донесъл

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си