Не позволявай добрите ти чувства да зависят от чуждо внимание

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ако се чувстваме добре, ще ни се случват хубави неща. И ще срещаме позитивни хора.

Винаги ли, когато се чувствам добре, ще привличам хора, които се чувстват добре?

Участник: Добра идея ли е да търся партньор, който ме кара да се чувствам добре със себе си?
Абрахам: Разбира се. Когато другите те задържат като обект на вниманието си и същевременно те ценят високо, ти ще се чувстваш много добре, защото те са изравнени с техния собствен Първоизточник и излъчват изравнената енергия към теб.

И винаги носи добри чувства – на този, който излъчва висока оценка, и на този, който я получава. Но не позволявай твоите добри чувства да зависят от нечие чуждо позитивно внимание, което да огрява живота ти. Покажи си, че можеш да се свържеш с Нефизическия поток, без значение дали си се задържал или не в нечие позитивно внимание. Ти имаш своя собствена Връзка и когато практикуваш често, винаги ще можеш да поддържаш баланса си.

Ако чакаш някой друг да се изравни и да се фокусира в теб, то тогава твоите добри чувства ще зависят от това какво прави някой друг. А може би този човек няма винаги да е изравнен или невинаги ти да си негов фокус.
Причината, поради която повечето връзки са много по-добри, когато са нови, е, че в началото и двете страни са повече склонни да виждат позитивните страни на другия. Щом връзката е нова, все още не познавате недостатъците на другия.

Но с времето обикновено започвате да забелязвате все повече недостатъци и полагате по-малко усилия да останете оптимисти в очакванията.

Когато не зависиш от някой друг за връзката си с Първоизточника, ще откриеш истинската свобода – свобода от единственото нещо, което може да те окове: от съпротивата, противопоставянето на този, който-ти-наистина-си.

 

Вихърът – Естер и Джери Хикс, abraham-hicks.com

Издателство: Сребърно звънче,  srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Естер и Джери Хикс: Какво забравяме, когато прилагаме Закона за привличането

За да създадете бъдещето, което искате, първо създайте мисли, каквито искате

Любовта е като самотна планинска хижа: човек намира там само това, което сам е донесъл

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си