Исабел Алиенде : Ако след три дни трябва да умра, с какво бих изпълнил тези дни? С нищо! Бих се освободил от всичко друго, освен от любовта

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог
снимка: allevents.in

снимка: allevents.in

Само сърцето е това, което ни движи и определя ходовете на съдбата ни.

Искам да изживея един епичен живот. Такъв, който да изпиша с големи прилагателни, да задраскам скучните абзаци и да подчертая правописните си грешки!

Този свят винаги ще има нужда от отцепници, дисиденти, авантюристи, аутсайдери и бунтовници, които задават въпроси, огъват правилата и поемат рискове.

Ние дори не осъзнаваме колко сме силни, докато не се изправим пред една трагедия. Човешкият капацитет за оцеляване е неизчерпаем.

Историите ни може и да са различни, но емоционално всички сме еднакви!

Интересуват ме само сходствата в хората, а не техните различия.

Впечатляват ме маргиналите. Хора, които трябва да преодоляват препятствия, хора, които не са защитени от чадъра на тесногръдието си.

Какъв е смисълът от таланта, опита и знанията ти, ако не ги раздаваш? Какъв е смисълът от житейските ти истории, ако не ги разказваш? Какъв е смисълът от богатството, ако не го споделяш? Раздавайте! Няма да бъдете кремирани с нито едно от тези неща!

Може би идваме на този свят, за да търсим любовта, за да я намерим и после да я изгубим, и после отново и отново все същото. С всяка нова любов се раждаме повторно и с всяка любов, която приключва, в сърцата ни се отваря рана. Аз съм покрита с горди белези.

Онова, от което се страхувам най-много е безнаказаността на властта и властта на безнаказаността.

Корените на един човек не се крият в пейзажи, държави или нации, те са вътре в него.

 

Исабел Алиенде е автор на „Къщата на духовете“, „Дъщеря на съдбата“ , „Портрет в сепия“ , „Ева Луна“ , „Приказки за Ева Луна“ ,“За любовта и сянката“ ,“Паула“.

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.