Брайън Трейси: Не можете да направите другите щастливи, ако самите вие сте нещастни

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Препоръчано, Писателски блог | 0 Коментара
снимка: unibe.edu.do

снимка: unibe.edu.do

Вдъхновяващи цитати от един от най-вдъхновяващите лектори днес – Брайън Трейси, който след броени дни идва в България! Повече информация за семинара, който световноизвестният бизнес ментор ще проведе в София, ще намерите в края на публикацията. А сега е време за минутка мотивация…

1. Ключът към успеха е да се съсредоточим нашия съзнателен ум върху неща, които истински желаем, а не върху неща, от които се страхуваме.

2. Единственото, което можете напълно да управлявате, са вашите мисли. Използвайте ги правилно.

3. Ако искаш да получиш това, което никога не си имал, стани това, което никога не си бил.

4. Нужно е да действаш – това е главното условие за успеха.

5. Не можете да подарите на другите това, което нямате; не можете да направите щастливи другите, ако вие сте нещастни.

6. Ако това, което правите, не ви доближава до целите ви, то тогава ви отдалечава от тях.

7. Бъдете признателни и благодарете за всичко, което ви се случва, знаейки че всяка стъпка напред ви води до постигането на нещо по-голямо и по-добре от текущото положение.

8. Няма никакво значение откъде идвате. Единствено важно е какво правите.

9. Открил съм, че късметът е напълно предвидим. Ако искате повече късмет, възползвайте се от повече възможности. Бъдете по-активни.

10. Успешните хора са просто тези, които имат успешни навици.

11. Всички успешни хора, мъже и жени, са големи мечтатели. Те си представят какво може да бъде тяхното бъдеще, идеално във всяко отношение, и работят всеки ден за постигане на своята далечна мечта или цел.

12. Ако искаш да постигнеш успех в своя личен и професионален живот, трябва първо да постигнеш успех в своето самоусъвършенстване.

13. Успешните хора винаги търсят възможност да помагат на другите. Неуспешните хора винаги първо питат „А аз какво ще спечеля от това?“

14. Колкото повече даваш, толкова повече ще се връща обратно при теб.

15. Най-големият дар, който може да дадете на другите, е безусловна любов и приемане.

Последните новости от Брайън Трейси ще намерите на briantracy.com.

 

* БРАЙЪН ТРЕЙСИ ИДВА В БЪЛГАРИЯ! Да, на 31 май, 2017 г., в Интер Експо Център – София, от 9:30 до 17:15 ч. световноизвестният бизнес лектор и ментор ще проведе семинар на тема „Психология на продажбите“. Основните въпроси, които ще бъдат разисквани, са как да създаме ефективна връзка с клиентите си, как да наложим продукта си, как да продаваме успешно… Не пропускайте тази уникална възможност да почерпите идеи и вдъхновение от един от най-будните умове днес! За повече информация посетете сайта на организаторите: webandevents.com. Билети можете да закупите на  briantracy.bg.

Още цитати от любимите ви автори ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не изневерявай на себе си и успехът няма да ти изневери!

Променете отношението си към себе си и ще промените живота си!

Успехът не е въпрос на късмет, а на избор

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си