Обичай живота – и той ще ти отвърне със същото!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Обичай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Каквото излъчваме, това получаваме. Обичайте и ще бъдете обичани!

Мисля върху идеята да се изпраща любов на всички хора на пътя. Представете си свят, в който всеки шофьор прави това! Може да изглежда малко смахнато, но наистина съм вдъхновена от тази визия за бъдещето – свят, в който всяко човешко същество разбира своята собствена духовна природа и използва творческата мощ на своето съзнание, за да изпълни света с добри намерения. Тъй като мисълта въздейства на действителността, само си представете как би се променила планетата. Може би в крайна сметка тази визия не е чак толкова екзотична… Нашата енергия оказва влияние на всичко около нас и ни открива нови възможности. Като благославяме децата си, а също и всички деца – когато ги водим на училище – това не остава без последици.

Изпращането на любов на пощенския служител или на продавачката в супермаркета има последици. Дори простото намерение да прекарате прекрасен ден с колегите си в работата има последици. Всяко едно от тези прости действия носи обещанието да направим света по-добро място, като фокусираме енергията си в правилната посока. – Има толкова много възможности да залееш съзнанието си с хубави мисли през целия ден – продължава Луиз – И то може да бъде толкова просто.

Докато си вършиш задачите през деня, усмихвай се и си казвай: Обичам живота си. Обичам този ден. Животът ме обича. Обожавам слънцето да грее. Прекрасно е, когато усещам любовта в сърцето си. Всичко, което правя, ми носи радост. Тези мисли ще създадат съвършено ново преживяване за теб.

 

Направете живота си изключителен – Луиз Хей, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всеки ден, всеки миг от нашия живот е нова възможност. Сграбчи я!

Започвай деня си така сякаш ще бъде най-добрият в живота ти!

Луиз Хей: Помни: ти не си жертва на своите мисли. Ти избираш своите мисли!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си