Обичай живота – и той ще ти отвърне със същото!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Каквото излъчваме, това получаваме. Обичайте и ще бъдете обичани!

Мисля върху идеята да се изпраща любов на всички хора на пътя. Представете си свят, в който всеки шофьор прави това! Може да изглежда малко смахнато, но наистина съм вдъхновена от тази визия за бъдещето – свят, в който всяко човешко същество разбира своята собствена духовна природа и използва творческата мощ на своето съзнание, за да изпълни света с добри намерения. Тъй като мисълта въздейства на действителността, само си представете как би се променила планетата. Може би в крайна сметка тази визия не е чак толкова екзотична… Нашата енергия оказва влияние на всичко около нас и ни открива нови възможности. Като благославяме децата си, а също и всички деца – когато ги водим на училище – това не остава без последици.

Изпращането на любов на пощенския служител или на продавачката в супермаркета има последици. Дори простото намерение да прекарате прекрасен ден с колегите си в работата има последици. Всяко едно от тези прости действия носи обещанието да направим света по-добро място, като фокусираме енергията си в правилната посока. – Има толкова много възможности да залееш съзнанието си с хубави мисли през целия ден – продължава Луиз – И то може да бъде толкова просто.

Докато си вършиш задачите през деня, усмихвай се и си казвай: Обичам живота си. Обичам този ден. Животът ме обича. Обожавам слънцето да грее. Прекрасно е, когато усещам любовта в сърцето си. Всичко, което правя, ми носи радост. Тези мисли ще създадат съвършено ново преживяване за теб.

 

Направете живота си изключителен – Луиз Хей, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всеки ден, всеки миг от нашия живот е нова възможност. Сграбчи я!

Започвай деня си така сякаш ще бъде най-добрият в живота ти!

Луиз Хей: Помни: ти не си жертва на своите мисли. Ти избираш своите мисли!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си