Обичай живота – и той ще ти отвърне със същото!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Обичай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Каквото излъчваме, това получаваме. Обичайте и ще бъдете обичани!

Мисля върху идеята да се изпраща любов на всички хора на пътя. Представете си свят, в който всеки шофьор прави това! Може да изглежда малко смахнато, но наистина съм вдъхновена от тази визия за бъдещето – свят, в който всяко човешко същество разбира своята собствена духовна природа и използва творческата мощ на своето съзнание, за да изпълни света с добри намерения. Тъй като мисълта въздейства на действителността, само си представете как би се променила планетата. Може би в крайна сметка тази визия не е чак толкова екзотична… Нашата енергия оказва влияние на всичко около нас и ни открива нови възможности. Като благославяме децата си, а също и всички деца – когато ги водим на училище – това не остава без последици.

Изпращането на любов на пощенския служител или на продавачката в супермаркета има последици. Дори простото намерение да прекарате прекрасен ден с колегите си в работата има последици. Всяко едно от тези прости действия носи обещанието да направим света по-добро място, като фокусираме енергията си в правилната посока. – Има толкова много възможности да залееш съзнанието си с хубави мисли през целия ден – продължава Луиз – И то може да бъде толкова просто.

Докато си вършиш задачите през деня, усмихвай се и си казвай: Обичам живота си. Обичам този ден. Животът ме обича. Обожавам слънцето да грее. Прекрасно е, когато усещам любовта в сърцето си. Всичко, което правя, ми носи радост. Тези мисли ще създадат съвършено ново преживяване за теб.

 

Направете живота си изключителен – Луиз Хей, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всеки ден, всеки миг от нашия живот е нова възможност. Сграбчи я!

Започвай деня си така сякаш ще бъде най-добрият в живота ти!

Луиз Хей: Помни: ти не си жертва на своите мисли. Ти избираш своите мисли!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си