Избирай позитивни хора в живота си – от тях ще се научиш да бъдеш щастлив!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Каквито хора повикаш в живота си – такъв ще бъдеш и ти! Ако искаш да си щастлив – общувай с позитивни и весели хора.

Поддържай връзка само с позитивни, концентрирани хора, от които можеш да се учиш и които няма да източват енергията ти с оплакване и скучно отношение. Като развиваш връзката си с такива хора отдадени на постоянно развитие и преследване на най-важното, което може да предложи живота, ще имаш голяма компания по пътя към върха на която и да е планина, която решиш да изкачиш. 

Стивън Хокинг, един от великите квантови / модерни физици, казва че може би ние живеем на планета огледална на една обикновена звезда – разположена в границите от стотици – хиляди – милиони галактики. Твоите проблеми наистина ли са важни в светлината на това ? Можеш да обиколиш земята за кратко време. (Животът е прекалено кратък) Защо не се отдадеш само на хубави преживявания! Защо не се посветиш на оставянето на велико наследство на света? Сега седни и напиши на лист хартия списък с всичко, което си имал през живота си.

Започни със здравето и семейството си – нещата, които често приемаме за даденост. След това запиши страната, в която живееш и храната, която ядеш. Не спирай докато не запишеш поне 50 точки. Веднъж на всеки няколко дни, преглеждай списъка – ще осъзнаеш и ще оцениш колко е богат живота ти.

 

200-те топ принципа на успеха* – Робин Шарма, robinsharma.com

*“200-те топ принципа на успеха“ (ориг. заглавие „Манифест на успеха“) е една от най-четените електронни книги в мрежата. Можете да я свалите в оригинал от сайта на Робин Шарма тук.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Към успеха се стига стъпка по стъпка…

Мислите ви формират вас… и света около вас

Изпитваме страх, за да не потърсим онова, което ни липсва!