Прави това, което обичаш и ще се чувстваш винаги млад и щастлив!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Младостта е състояние на духа. Ако правиш това, което обичаш, винаги ще се чувстваш млад.

– Честит рожден ден, Томи – вмъкнах малко извинително аз, защото си спомним прякора „сърце на два крака“, който ми беше дал дядо ми, и малко се притесних от грубостта си към този възрастен човек. Не можех така да го притискам. Той беше по-стар от мен, а родителите ми ме бяха учили да се отнасям към възрастните хора с най-голямо уважение.

– Благодаря – отвърна той. – Всъщност аз се чувствам доста млад. Възрастта е само състояние на ума – етикет, който племето използва, за да картотекира хората и да постави ограничения пред всичко онова, което те биха могли да бъдат. Старая се в живота си да не следвам етикети. Но, прав си, можеше да се пенсионирам – а ето, че все още работя в тази компания. Вече над петдесет години.

– Охо!

– Но виж как стоят нещата: защо ще напускам работата, която толкова много обичам? Тя ми доставя огромно удоволствие! И фактът, че се занимавам с това, което обичам, е едно от средствата да оставам млад по сърце. Тук имам възможност да проявявам творчество и да развивам мисленето си, като решавам различни проблеми. Имам възможност да завържа нови приятелства, като се държа фантастично с клиенти всеки ден. Както и да вдъхновявам колегите си чрез добрия пример, който желая да им дам. И съм толкова щастлив, защото отлично свършената работа е сред най-добрите начини да растеш и да се изпълваш с дълбока радост. Всичко това внася в живота ми ясно усещане за смисъл.

 

Лидерът, който нямаше титла – Робин Шарма, robinsharma.com

Издателство: Екслибрис, robinsharma.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Джим Рон: Научи се да бъдеш щастлив с това, което имаш, докато преследваш това, което искаш

Избирай позитивни хора в живота си – от тях ще се научиш да бъдеш щастлив!

Не съди другите. Не знаеш какво става в душите им…

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си