Животът ни е дар, а неговата цел е … да даряваме Любов и да бъдем добри

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Животът ни е изпълнен със смисъл само ако всеки ден правим по нещо добро за другиго, без да са ни молили. Нека добрите ни дела преобладават!

Цял свят се труди да накара човека колкото може повече да иска да му внуши, че все нещо не му достига, за да е напълно щастлив. Целият свят търгува с илюзии. Той е изтъкан от лъжа и всичките му нишки се крепят върху завистта. Хората сами си създават илюзия, подхранват я с нечистоплътни мисли и самите те живеят в тази илюзия и я възприемат за истинска реалност.

Защото каквато и власт на земята да има, човек никога няма да е доволен от нея, въпреки всичко той остава да робува на собствените си желания. А истинската власт е властта над самия себе си.

Всъщност никой човек не живее истинския си живот. Той си избира образ, който му харесва, и играе роля, и обикновено не една. Така се вживява в нея, че я възприема за истинския си живот. И като всеки артист е вечно недоволен от ролята си и мечтае за друга роля, където се вижда по-важен. Каквото и да постигне, все му се струва, че още не е изиграл главната роля в своя живот. И непрекъснато се лута в мечти, залъгва се с приказки.

А не е ли по-лесно да спре да мечтае и да си избере в живота ролята, заслужаваща званието Човек? И да бъде такъв, какъвто трябва да бъде, за да може когато заспива, да е спокоен, че съвестта му е чиста. А когато умира, да не го е срам за мислите и постъпките му. И когато дори е застанал пред Бога, както казват християните – пред Божия съд, да има какво да каже. 

Кошницата му с добри дела да е пълна, а с лоши – празна. Това значи да бъде човек. Защото животът е твърде кратък. И ни се дава, за да може човек да докаже пред Бога, че заслужава да се нарича Човек…

 

Сенсей, от истината не можеш да се скриеш – Анастасия Нових

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Да си щастлив ли? Това е всеки ден да даряваш с щастие хората около себе си!

От днес ще посрещам всеки ден с любов в сърцето. От днес започвам да живея

Докато не заглушиш гласа на егото, няма как да чуеш гласа на любовта