Брайън Трейси: Това, което мислите за себе си, ви превръща в това, което сте

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
илюстрация: dinarrecaps.com

илюстрация: dinarrecaps.com

Това, за което редовно мислите, става част от вашия характер и вашата личност. Така вие сте творци на самите себе си. Ако искате да се промените, променете мислите за себе си.

В личностното развитие има един принцип или закон на превръщането, който гласи, че всеки индивид се намира в един непосредствен процес на превръщане, на еволюция и растеж, в посока на мислите, които доминират в съзнанието му.

Вашите тела също са в процес на превръщане. При нормална скорост на умиране и обновяване на клетките, вие разполагате изцяло с ново тяло на всеки седем години. Но докато физическата еволюция при това превръщане се определя от храната, която подавате на организма си, то умствената еволюция и превръщане се определят до голяма степен от мислите, които битуват в съзнанието ви.

Нашите собствени мисли и усещания за самите нас, за онова, което можете или не можете да направите, са общият резултат от всичко, което сте преживели и към което сте се нагодили през житейския път. И обикновено нямат нищо общо с вашите действителни способности.

Вие сте това, за което мислите

Законът за концентрация гласи, че всичко, за което мислите, се превръща във ваша реалност. Всичко, за което мислите достатъчно дълго и упорито в даден момент става част от умствените ви процеси и упражнява влияние и власт върху вашите нагласи и поведение.

Ако непрекъснато ви занимават мисли, характеризиращи се със смелост, кураж и себеутвърждаване, постепенно ставате по-смели, по-безстрашни и по-настъпателни. Колкото повече се замисляте за човека, който бихте желали да бъдете, за качествата, които бихте желали да притежавате, толкова повече ги привнасяте дълбоко в подсъзнанието си, където те се превръщат в елемент от вашата продължаваща еволюция. Това, за което редовно мислите, става част от вашия характер и вашата личност.

В този смисъл вие сте творци на самите себе си. Вие се намирате там, където сте, вие сте това, което сте, заради мислите, които сте допуснали да заемат съзнанието ви. За каквото и да сте мислили през последните месеци и години, вие сте станали в този момент продукт на тези ваши мисли.

Вие не само сте изградили себе си като личност, каквато сте днес, но продължавате това изграждане с всяка нова мисъл. И тъй като това е неотменим факт от живота, то най-доброто, което бихте могли да направите, е настойчиво и последователно да изпълвате съзнанието си с мисли, изразяващи човека, който бихте желали да бъдете.

Повечето хора продължават да си мислят и казват какво не биха желали да бъдат, като непрекъснато се учудват, че тъкмо онова, което са се надявали да избягнат, им се случва отново и отново.

Едно от най-дълбоките открития в цялата човешка история е, че „мисълта е творчество“. Мислите, които таите в съзнанието си, ви формират по свой начин и подобие. Крушата не пада по-далеч от дървото. Вашите мисли стават вашата реалност. Вие се превръщате в онова, за което мислите най-много. Не можете да мислите едно, а да се получава друго. Законът за причината и следствието работи перфектно, винаги и навсякъде, за всеки.

Ето защо развиването на добро самочувствие започва с овладяването на съзнанието – изцяло, напълно и системно – започва с онази самодисциплина, която ви кара да мислите единствено за нещата, които желаете, както и решително да избягвате да мислите за онова, от което се боите.

 

Силата на самоувереността – Брайън Трейси, briantracy.com

Издателство: Обсидиан, obsidian.bg

* БРАЙЪН ТРЕЙСИ ИДВА В БЪЛГАРИЯ! Да, на 31 май, 2017 г., в Интер Експо Център – София, от 9:30 до 17:15 ч. световноизвестният бизнес лектор и ментор ще проведе семинар на тема „Психология на продажбите“. Основните въпроси, които ще бъдат разисквани, са как да създаме ефективна връзка с клиентите си, как да наложим продукта си, как да продаваме успешно… Не пропускайте тази уникална възможност да почерпите идеи и вдъхновение от един от най-будните умове днес! За повече информация посетете сайта на организаторите: webandevents.com. Билети можете да закупите на  briantracy.bg.

Още цитати от любимите ви автори ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не изневерявай на себе си и успехът няма да ти изневери!

Променете отношението си към себе си и ще промените живота си!

Успехът не е въпрос на късмет, а на избор