За да сме щастливи, трябва да се научим да си прощаваме. За всичко!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Прощавай
снимка: freepik.com

снимка: freepik.com

Чувството за вина разяжда нашата душа и от него няма полза. Простете си – само така ще продължите напред.

Престанете да се самобичувате, тъй като това предизвиква отрицателни нагласи. Простете си за грешките, които правите, и заявете, че днес е първият ден от останалия ви живот. Теглете черта на нещата, които сте сторили или казали и които и досега се появяват постоянно в мислите ви. Вашият ангел хранител ще ви благослови с безусловна любов, стига вие самите да не си я отказвате. 

Не критикувайте и другите хора. Не говорете за страхове и световни проблеми, не се замисляйте върху нищо отрицателно. Хората обикновено смятат, че не са в състояние да направят каквото и да било по отношение на затрудненията, с които светът се сблъсква – било то свързаните с околната среда или онези от социален характер. Това не е вярно, но няма да промените нещата, които не ви харесват, като ги зареждате с допълнителна сила и енергия. Колкото повече подхранвате един проблем, мислейки и говорейки за него, толкова повече той става значима част от пейзажа и реалността, в която живеем.

Вместо това се концентрирайте само върху доброто – стоплящите сърцето прояви на смелост, чудесата (дори и най-малките!), страхотното място, в което ще се превърне светът, когато всички се разбираме и се грижим по-добре за него. По този начин ще станете „вестител на светлината“ и ще се влеете в редиците на хората, които мразят всичко, тъй като те, макар и несъзнателно, работят за влошаването на средата, Не се присъединявайте към тях.

Замислете се за думите и делата си, и се постарайте да създадете в себе си рай, където ангелите няма да се страхуват да пристъпят, а ще са добре дошли. Това е ваше право и всеки човек е в състояние да го направи. Просто повярвайте. С помощта на повече практика ще започнете да виждате, чувате и усещате ангелите и все по-често ще ставате част от ангелските селения, а те – част от вашия живот. Всеки ден!

 

Ангели за всеки ден – Джени Смидли, jennysmedley.co.uk

Издателство: Ентусиаст, enthusiast.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако единствената молитва, която някога сте изричали в живота си, е била „Благодаря ти“, това е достатъчно. 

Благодаря за цялото добро, което присъства в живота ми!

Щастието да си полезен идва, когато помагаш без да очакваш нещо в замяна