За да сме щастливи, трябва да се научим да си прощаваме. За всичко!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Прощавай | 0 Коментара
снимка: freepik.com

снимка: freepik.com

Чувството за вина разяжда нашата душа и от него няма полза. Простете си – само така ще продължите напред.

Престанете да се самобичувате, тъй като това предизвиква отрицателни нагласи. Простете си за грешките, които правите, и заявете, че днес е първият ден от останалия ви живот. Теглете черта на нещата, които сте сторили или казали и които и досега се появяват постоянно в мислите ви. Вашият ангел хранител ще ви благослови с безусловна любов, стига вие самите да не си я отказвате. 

Не критикувайте и другите хора. Не говорете за страхове и световни проблеми, не се замисляйте върху нищо отрицателно. Хората обикновено смятат, че не са в състояние да направят каквото и да било по отношение на затрудненията, с които светът се сблъсква – било то свързаните с околната среда или онези от социален характер. Това не е вярно, но няма да промените нещата, които не ви харесват, като ги зареждате с допълнителна сила и енергия. Колкото повече подхранвате един проблем, мислейки и говорейки за него, толкова повече той става значима част от пейзажа и реалността, в която живеем.

Вместо това се концентрирайте само върху доброто – стоплящите сърцето прояви на смелост, чудесата (дори и най-малките!), страхотното място, в което ще се превърне светът, когато всички се разбираме и се грижим по-добре за него. По този начин ще станете „вестител на светлината“ и ще се влеете в редиците на хората, които мразят всичко, тъй като те, макар и несъзнателно, работят за влошаването на средата, Не се присъединявайте към тях.

Замислете се за думите и делата си, и се постарайте да създадете в себе си рай, където ангелите няма да се страхуват да пристъпят, а ще са добре дошли. Това е ваше право и всеки човек е в състояние да го направи. Просто повярвайте. С помощта на повече практика ще започнете да виждате, чувате и усещате ангелите и все по-често ще ставате част от ангелските селения, а те – част от вашия живот. Всеки ден!

 

Ангели за всеки ден – Джени Смидли, jennysmedley.co.uk

Издателство: Ентусиаст, enthusiast.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако единствената молитва, която някога сте изричали в живота си, е била „Благодаря ти“, това е достатъчно. 

Благодаря за цялото добро, което присъства в живота ми!

Щастието да си полезен идва, когато помагаш без да очакваш нещо в замяна

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си