Д-р Джоузеф Мърфи : Променете мислите си и ще промените съдбата си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог
снимка: larevista.ro

снимка: larevista.ro

15 цитата от д-р Джоузеф Мърфи за силата на подсъзнанието. 

Съкровищницата е в самите вас. Обърнете поглед навътре, за да получите отговор на най-съкровените си желания.

Вашето подсъзнание е творец на вашето тяло и то може да ви излекува. Приспивайте се всяка вечер с мисълта за съвършено здраве и вашето подсъзнание, като ваш покорен слуга, ще ви се подчини.

Всяка мисъл е причина, всяко състояние е следствие.

Никога не си служете с изрази като „Не мога да си го позволя“ или „Не мога да направя това“. Вашето подсъзнание се подчинява на думите ви и се грижи за това да нямате парите или възможности да направите онова, което искате да направите. Говорете утвърдително „Мога да направя всичко чрез силата на моето подсъзнание”.

Принципът на живота е принципът на вярата. Вярата е мисъл в съзнанието ви. Не вярвайте в неща, които могат да ви навредят или наскърбят. Вярвайте във възможностите на вашето подсъзнание да ви излекува, вдъхновява, да ви направи силен и преуспяващ. Нека ви бъде според вярата ви.

Най-голямата тайна, притежавана от великите хора на всички времена, е тяхната способност да влизат в контакт с подсъзнанието си и да освобождават силите в него. Вие също можете!

Вие сте като капитан, който управлява своя кораб – трябва да давате правилни заповеди (мисли и образи) на вашето подсъзнание, което контролира и управлява всички ваши преживявания.

Вашето желание е вашата молитва. Представете си изпълнението на това желание точно сега, почувствайте го като реалност и ще разберете каква е радостта от това молитвата ви да бъде чута.

Решително премахнете всички негативни мисли, както се режат изсъхналите клони от едно здраво дърво.

Законът за подсъзнанието е справедлив – той с математическа точност изпълнява това, което е заложено в него. Изпълнете мислите си със зло и с вас ще се случват само неприятности и нещастия. И обратно – изпълнете ги с добро и животът ви ще е пълен с щастие и успех. Такъв е законът.

Всичко, което ви изпълва с вяра, увереност, радост и ентусиазъм, има власт над вас и управлява поведението ви. Ентусиазмът ръководи всички ваши действия, тъй като ентусиазъм означава „обладан от Бога“.

У вас не би се появило някакво желание, ако няма начин за неговата реализация. Осъзнайте, че безкрайния Дух, който ви е дарил това желание, ще ви открие и съвършения план за неговото осъществяване.

Най-дълбоките слоеве на вашето подсъзнание таят в себе си нескончаема мъдрост, неограничена сила и неизчерпаем запас от възможности, способности и таланти, които само чакат да бъдат развити и да се проявят в совята цялост. Осъзнайте автентичното съществуване на тези духовни сили в себе си и те веднага ще придобият контури във вашия живот.

Бог никога не наказва и не изпитва. Човек сам наказва себе си заради невежеството и неумението да използва законите на разума. Единственият грях е невежеството, а всички страдания на света са само негови последствия.

Успех означава да живееш пълноценен и щастлив живот, да проявяваш най-добрите си качества и да споделяш със света всички свои таланти.

 

Д-р Джоузеф Мърфи e aвтор и на книгите  „Как да използваме силата на своето подсъзнание“,  „Удивителните закони на космическото съзнание“, „Космическата сила в теб“, „Чудодейна сила за безчетни богатства“, „Непобедимата сила на успеха“, „Чудото на духовната динамика“.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.