Брайън Трейси: Бъди верен на себе си! Именно тогава ще добиеш увереност в себе си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
илюстрация: break.com

илюстрация: break.com

Живей според това, което смяташ за правилно, а не според това, което другите ти казват, че е правилно. Бъди верен на себе си. Това е ключът към самоувереността и вярата в себе си… А оттам – и към успеха.

Целият ви живот започва отвътре навън. От вътрешния към външния свят. Законът за съответствието е може би един от най-важните закони на съзнанието и той гласи, че „Външният свят е отражение на вътрешния свят“. Това, което виждате навън до голяма степен отразява онова, което се случва вътре с вас. И това важи не само за вас, но и за всички около нас…

Повечето от онова, което човек преживява във външния си свят, съответства изяло на нещо, което протича вътре в него, но за което рядко си дава сметка. Другояче не би могло и да бъде.

Истинското щастие и успех идват, когато живеем живота си в хармония със законите, определящи нашата същност. И макар тези закони да са невидими, те са като закона за земното притегляне, който също е невидим, но който можем да нарушаваме само на свой риск. Щастливи са онези, които живеят живота си в съответствие с тези закони.

Ако искате да се радвате на самочувствие и увереност отвън, трябва да бъдете честни и последователни отвътре. Основата на самоувереността в себе си е да живееш своя живот съобразно с най-съкровените си ценности и принципи, като мислите и действате в хармония с най-висшите си стремления.

Мъжете и жените с непоклатима самоувереност са тези, които са абсолютно наясно с това, което смятат за правилно, добро и оправдано и живеят с тези ценности. Всичко, което вършат или казват, е израз на това тяхно вътрешно убеждение. Целият свят може да се разпадне около вас, но когато знаете, че постъпвате правилно, ще запазите дълбокото вътрешно усещане за спокойствие, което се проявява като самочувствие при всички ситуации.

В живота си ще имате много върховни моменти, както и спадове, но най-важно за вас ще бъде да останете верни на себе си. И тогава, както е казал Шекспир „Няма никога да се окажеш неверен и към другите“.

 

Силата на самоувереността – Брайън Трейси, briantracy.com

Издателство: Обсидиан, obsidian.bg

* БРАЙЪН ТРЕЙСИ ИДВА В БЪЛГАРИЯ! Да, на 31 май, 2017 г., в Интер Експо Център – София, от 9:30 до 17:15 ч. световноизвестният бизнес лектор и ментор ще проведе семинар на тема „Психология на продажбите“. Основните въпроси, които ще бъдат разисквани, са как да създаме ефективна връзка с клиентите си, как да наложим продукта си, как да продаваме успешно… Не пропускайте тази уникална възможност да почерпите идеи и вдъхновение от един от най-будните умове днес! За повече информация посетете сайта на организаторите: webandevents.com. Билети можете да закупите на  briantracy.bg.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не изневерявай на себе си и успехът няма да ти изневери!

Променете отношението си към себе си и ще промените живота си!

Успехът не е въпрос на късмет, а на избор