Да се залъгваме е лесно, но за да приемем Истината, се изисква кураж и вътрешна сила

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Истината ни освобождава от бремето да залъгваме самите себе си.

Изберете пътя на истината

Трябва да се научим всеки път, когато врагът ни бомбардира с лъжи, да назидаваме сърцата си с Истината и да постъпваме така, както тя повелява, независимо какво ни казват нашият човешки разум или чувствата ни.

Да се противопоставим на лъжите с Истината

Когато усетя, че се поддавам на изтощението, на обезсърчението или на плътта си, когато в ума ми и душата ми се вихрят  мисли и емоции, които знам, че не са верни, аз се опитвам да се спра и да разпозная коя е Истината, която се противопоставя на тези лъжи.

След като започвам да казвам тази Истина сама на себе си – понякога на глас и, ако е нужно, многократно, – докато тя не измести и замени лъжите, на които съм вярвал. Моля от Бога благодат, за да постъпя в съответствие с това, което знам, че е вярно. Толкова често се удивлявам на силата на Истината да усмири бурните ми чувства и да въдвори отново стабилност и разумност сред обърканите ми мисли.

Истината има силата да победи всяка лъжа. Това е, което врагът не иска да разберете. Докато вярвате на лъжите му, той може да ви държи в плен. Но когато познаете Истината и започнете да ѝ вярвате и да се ръководите по нея, тогава портите на затвора ще се отворят широко пред вас и вие ще бъдете свободни.

Истината има силата да ни освободи (Йоан 8:32) и да защити ума и сърцето ни от заблуждаващи мисли и чувства. Има моменти, когато се чувствам връхлетяна от мисли и чувства, които съзнавам, че не са от Бога – гняв, ирационални подтици, страхове, обсебващи мисли, неприязън. Точно тогава имам нужда да прибягна до Истината за закрила. Божието слово обещава: “ С перата Си ще те осени и под крилете Му ще бъдеш на безопасно; щит и ограда е неговата истина“ (Пс. 91:4)

Истината има силата да ни освещава – да пречиства ума ни, сърцето ни и духа ни. Малко преди да отиде на кръста, Исус напомня на учениците Си за пречистващата сила на Неговото слово (Йоан 15:3). Две глави по-нататък Той се моли на Отец: „Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина“ (Йоан 17:17). Често, когато отварям Писанията, аз се моля така: „Отче, моля Те, умий ме със Словото Си. Твоето Слово е истина. Използвай Истината, за да направиш сърцето ми чисто, да пречистиш ума ми, да ме окъпеш цялата в Словото Си“.

 

Лъжите, на които жените вярват – Нанси Лий Демос, reviveourhearts.com

Издателство: Нов човек, novchovek.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Обичай живота – и той ще ти отвърне със същото!

Първо обичай ти, после и ти ще бъдеш обичан

Джим Рон: Научи се да бъдеш щастлив с това, което имаш, докато преследваш това, което искаш

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си