Открий твоята мечта и я следвай. Колкото по-трудно е да я осъществиш, толкова повече си струва!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Мечтайте и превръщайте мечтите в реалност! Само така ще се чувствате като истински победител пред живота.

Мечтай!

Това не е книга със съвети за бързо забогатяване, а наръчник как да следваме сърцето си и да изживеем един пълноценен, зареден с енергия и радост живот. В надпреварата между двете винаги има само един истински победител.

Приключението, наречено „живот”, започва с откриването на собствената ви мечта.
Мечтите притежават изключителна мощ. Те са онези скъпоценни неуловими явления, вдъхновили мъже и жени да тръгнат, да стигнат до ада и обратно и да променят света.

И не говоря за фантастични мечти, които не могат да бъдат осъществени във физическия свят – говоря за мечта, която ще ви даде сила, тази, за която наистина сте готови да се поизпотите, за да я превърнете в реалност.

Този цитат от Томас Лорънс означава много за мен:
„Всички хора мечтаят, но не еднакво. Едните бленуват през нощта, в прашните ъгли на съзнанието си и се събуждат на сутринта, за да открият, че всичко е било напразно. Другите мечтаят денем: те са опасни хора, защото претворяват сънищата си с отворени очи, за да ги направят възможни”.
Нашата задача е да бъдем от опасния тип. Да сме тези, които мечтаят денем и превръщат мечтите си в реалност.

Така че – отделете време да го осъзнаете. Излезте на дълга разходка. Мислете мащабно. Мислете какво ви кара наистина да се усмихнете.
Запитайте се какво бихте правили, ако не ви трябваха пари. Запитайте се какво ви вълнува истински. И какво би ви вдъхновило да продължите дълго след като другите са се отказали.

Отговорете си на тези въпроси и в отговора ще откриете мечтата си. Всички имаме своя личен Еверест и ако последваме зова му, ще се събудим в живот, превърнал се в истинско приключение.
Разбира се, мечтата ви трябва да е реалистична и постижима, целете се разумно, но и тренирайте преценката си – не бива да бъркате реализма с песимизъм. Мислете в голям мащаб, уверете се, че мечтата ви е физически постижима и съставните ѝ елементи са ясна представа и здрава работа.
Напишете целта си на лист хартия. Сложете го някъде, където можете да го виждате всеки ден.

Думите и образите имат сила.
Схванахте ли?
Добре, значи сме започнали…

 

Наръчник за оцеляване в живота – Беър Грилс, beargrylls.com

Издателство: Вакон, vakon-bg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Мечтай, рискувай, слушай себе си, не другите… живей!

Колкото повече даваш, толкова повече получаваш

Всичко, за което мечтаем, можем да постигнем още днес!