Всички ние сме свързани чрез… Любовта!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com!

Любовта е навсякъде около нас. Няма място, което да не е изпълнено с Любов.

Всички души са свързани помежду си по такъв начин, че образуват нещо цяло, неразривно. От гледище на тази Любов светът представлява велик организъм, в който Бог живее и работи. Човек трябва да съзнава себе си като уд на Божествен организъм. Като дойде Любовта в нас, ще познаем, че във всички хора прониква един и същ принцип.

Светът е построен и обгърнат от Любовта

Любовта е майка на света. Тя е създала всички организми, всички същества. Тя е родила и слънцата. Цялото небе не е нищо друго освен изложба на Любовта.

Учителя казва:

Първото нещо, основният принцип, това е Любовта; не сегашната ви любов, а Любовта, която е целия Космос, Любовта, от която произтичат всички живи сили в природата – всичко.

Всяко движение е движение на Любовта. Слънцето, Земята, целия Космос, приливи и отливи, всичко, което се движи, става по закона на Любовта, т.е. разумно.

Движението показва, че има живот; животът показва, че има Любов; Любовта показва, че някой мисли заради нас. Животът произлиза от Любовта. Човек трябва да съзнае, че животът е дар, любовен дар. Мощният двигател на целокупния живот, това е Любовта. Тя е велика мощна сила, защото управлява всичко и всичко ѝ се подчинява.

На разумното начало, което лежи в основата на това Единство, можем да дадем каквито имена искаме: Цялото, Безграничното, Първичната причина, Великото в света, Вечното начало, Бог.

То обгръща всичко в Себе Си. То самото е Любов.

Любовта е Великата реалност – Божественото в света.

Животът на цялото протича през всички същества. Той обединява и обгръща всичко в света. Както през клетките и органите на организма протичат едни и същи сокове, така и Любовта на разумното начало минава през всички същества. Тя създава цялата Вселена. Тя е магическата сила в света. Любовта е въздухът на божествения свят. Тя прониква цялото пространство. Няма по-хубаво от това да вижда човек навсякъде Божията Любовта.

Учителя казва: Къде е Любовта? Навсякъде. Няма място, дето Любовта да не присъства.

Всичко в света живее и съществува в Любовта и чрез Любовта.

 

Учителя – Петър Дънов, bratstvoto.net

Издателство: Бяло братство, bratstvoto.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако се научим да обичаме себе си, ще обичаме и другите!

Ошо: За любовта и ревността

Обичай живота и той ще ти отвърне със същото!