В света няма съвършенство. Защо тогава го търсим в хората?

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Обичайте себе си, заедно с недостатъците си. Те са ви дадена с причина.

Не забравяйте, че вашите мисли оформят живота ви. Не бързайте да хвърляте вината за мисловната си енергия върху някой външен виновник. Най-често самите ние сме виновни и отговорни за създаването на блокажите в мисловните ни тела. За съжаление, обикновено комуникираме със себе си по истински унищожителен начин. Например, често си мислим неща като „За нищо не ставам“, „Ама, че съм грозен“, „Не ми е писано да бъда щастлив“ и така нататък. Звучи ли ви познато?

Напълно възможно е да сте чували за положителните утвърждения. Това са позитивни заявления, които си повтарят отново и отново, за да постигнете положителна промяна в живота си. Много психолози и изследователи са установили, че този вид вътрешен монолог наистина влияе върху здравето, успеха и цялостния ни живот.

За съжаление, негативният вътрешен монолог може да бъде също толкова могъщ. Колкото по-често си повтаряш нещо, толкова повече подсъзнанието ти ще се старае да го създаде в живота ти. Всички тези негативни мисли пораждат устойчиви блокажи в мисловната ни енергия и започват да управляват и оформят живота ни.

Можем да намерим вътрешно равновесие и да излекуваме аурите си едва когато започнем да обичаме себе си и престанем да се унижаваме или бичуваме с мислите си. Трябва да се научим да се приемаме – такива, каквито сме – и да не очакваме съвършенство. Не забравяйте, че в света просто не съществува съвършенство. Ако нещо изглежда твърде съвършено, често откриваме, че то има сянка, точно както монетата винаги има две страни. Важно е да приемате несъвършенствата си, без да им позволявате да ви надвият.

Използвайте положителната си енергия и връзки с Вселената, за да усъвършенствате себе си, без да проклинате недостатъците си. Помнете, че и те са част от божествената ви същност и са ви били дадени по определена причина. Не си поставяйте етикети въз основа на несъвършенствата си и не позволявайте на никого да го прави.

 

Тайните на енергията – Алла Свиринская

Издателство: Лик, liikk.wordpress.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да пораждаме и задържаме в себе си положителни емоции и чувства

Да изгоним лошото настроение с положителни емоции

Освободете се от негативните емоции. Оставете ги на водата…