В света няма съвършенство. Защо тогава го търсим в хората?

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Обичайте себе си, заедно с недостатъците си. Те са ви дадена с причина.

Не забравяйте, че вашите мисли оформят живота ви. Не бързайте да хвърляте вината за мисловната си енергия върху някой външен виновник. Най-често самите ние сме виновни и отговорни за създаването на блокажите в мисловните ни тела. За съжаление, обикновено комуникираме със себе си по истински унищожителен начин. Например, често си мислим неща като „За нищо не ставам“, „Ама, че съм грозен“, „Не ми е писано да бъда щастлив“ и така нататък. Звучи ли ви познато?

Напълно възможно е да сте чували за положителните утвърждения. Това са позитивни заявления, които си повтарят отново и отново, за да постигнете положителна промяна в живота си. Много психолози и изследователи са установили, че този вид вътрешен монолог наистина влияе върху здравето, успеха и цялостния ни живот.

За съжаление, негативният вътрешен монолог може да бъде също толкова могъщ. Колкото по-често си повтаряш нещо, толкова повече подсъзнанието ти ще се старае да го създаде в живота ти. Всички тези негативни мисли пораждат устойчиви блокажи в мисловната ни енергия и започват да управляват и оформят живота ни.

Можем да намерим вътрешно равновесие и да излекуваме аурите си едва когато започнем да обичаме себе си и престанем да се унижаваме или бичуваме с мислите си. Трябва да се научим да се приемаме – такива, каквито сме – и да не очакваме съвършенство. Не забравяйте, че в света просто не съществува съвършенство. Ако нещо изглежда твърде съвършено, често откриваме, че то има сянка, точно както монетата винаги има две страни. Важно е да приемате несъвършенствата си, без да им позволявате да ви надвият.

Използвайте положителната си енергия и връзки с Вселената, за да усъвършенствате себе си, без да проклинате недостатъците си. Помнете, че и те са част от божествената ви същност и са ви били дадени по определена причина. Не си поставяйте етикети въз основа на несъвършенствата си и не позволявайте на никого да го прави.

 

Тайните на енергията – Алла Свиринская

Издателство: Лик, liikk.wordpress.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да пораждаме и задържаме в себе си положителни емоции и чувства

Да изгоним лошото настроение с положителни емоции

Освободете се от негативните емоции. Оставете ги на водата…

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си