В света няма съвършенство. Защо тогава го търсим в хората?

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Обичайте себе си, заедно с недостатъците си. Те са ви дадена с причина.

Не забравяйте, че вашите мисли оформят живота ви. Не бързайте да хвърляте вината за мисловната си енергия върху някой външен виновник. Най-често самите ние сме виновни и отговорни за създаването на блокажите в мисловните ни тела. За съжаление, обикновено комуникираме със себе си по истински унищожителен начин. Например, често си мислим неща като „За нищо не ставам“, „Ама, че съм грозен“, „Не ми е писано да бъда щастлив“ и така нататък. Звучи ли ви познато?

Напълно възможно е да сте чували за положителните утвърждения. Това са позитивни заявления, които си повтарят отново и отново, за да постигнете положителна промяна в живота си. Много психолози и изследователи са установили, че този вид вътрешен монолог наистина влияе върху здравето, успеха и цялостния ни живот.

За съжаление, негативният вътрешен монолог може да бъде също толкова могъщ. Колкото по-често си повтаряш нещо, толкова повече подсъзнанието ти ще се старае да го създаде в живота ти. Всички тези негативни мисли пораждат устойчиви блокажи в мисловната ни енергия и започват да управляват и оформят живота ни.

Можем да намерим вътрешно равновесие и да излекуваме аурите си едва когато започнем да обичаме себе си и престанем да се унижаваме или бичуваме с мислите си. Трябва да се научим да се приемаме – такива, каквито сме – и да не очакваме съвършенство. Не забравяйте, че в света просто не съществува съвършенство. Ако нещо изглежда твърде съвършено, често откриваме, че то има сянка, точно както монетата винаги има две страни. Важно е да приемате несъвършенствата си, без да им позволявате да ви надвият.

Използвайте положителната си енергия и връзки с Вселената, за да усъвършенствате себе си, без да проклинате недостатъците си. Помнете, че и те са част от божествената ви същност и са ви били дадени по определена причина. Не си поставяйте етикети въз основа на несъвършенствата си и не позволявайте на никого да го прави.

 

Тайните на енергията – Алла Свиринская

Издателство: Лик, liikk.wordpress.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да пораждаме и задържаме в себе си положителни емоции и чувства

Да изгоним лошото настроение с положителни емоции

Освободете се от негативните емоции. Оставете ги на водата…

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си