Не е нужно да сме съвършени, за да сме щастливи. Достатъчно е просто да не се отказваме…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Понякога се налага да се „счупим“, да паднем от високо, за да открием правилната посока за себе си и за живота, който искаме.

Светлината може да прозира само през пукнатия порцелан

За да успеете в играта на живота, е важно да разберете, че не е нужно всички елементи от житието ви да са напълно синхронизирани, прошнуровани и опаковани, за да бъде то наречено успешно.
Всъщност е точно обратното.

За да изживеем един вдъхновен и запомнящ се живот, ни трябва само волята да започнем. Първата стъпка има огромна сила. Останалото е процес – труден и изпълнен с предизвикателства, но все пак процес. Ограничават ни единствено степента на нашата смелост и упоритост и светогледът ни.
Всички можем да прекрачим границите, да оставим следа, да вдъхнем сили, смелост и да подобрим живота на много хора.

За целта не е необходимо да сме съвършени.
Животът е пътуване, от което се учим всеки ден. Приемете го. Увеличаващите се болежки неминуемо ни съпровождат.

За финал запомнете, че светлината може да пробие само през пукнатия порцелан, а всички ние сме леко „счупени”. Понякога именно това ни дава нужния огън.
Но когато опознаем необходимостта от промяна, можем най-сетне да започнем да растем.
Ред е на вашето собствено велико приключение…

 

Наръчник за оцеляване в живота – Беър Грилс, beargrylls.com

Издателство: Вакон, vakon-bg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Мечтай, рискувай, слушай себе си, не другите… живей!

Колкото повече даваш, толкова повече получаваш

Всичко, за което мечтаем, можем да постигнем още днес!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си