Не чакай чудото да ти се случи. Създай го сам!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Не чакай някой друг да бъде твоето чудо. Ти си чудото!

Всеки ден се разминаваме с чудотворци.

През повечето време те са предрешени като съвсем обикновени хора: учители, фризьори, медицински сестри, секретарки, касиери, шофьори на таксита и какви ли още не.

Никога няма да забравя деня, когато се чувствах като топка от нерви и спрях, за да платя паркинга в кабинка навън. На повечето паркинги спираш, протягаш ръка, човекът в малката кабина също протяга ръка, поема парите, които му подаваш, връща ти ресто и ти потегляш. Дори не поглеждате и нито един от двамата не помни срещата.

Този път служителят се изправи, подаде глава навън и ми отправи най-широката си усмивка. Погледна ме право в очите, поздрави ме, стисна ръката ми и ме благослови, преди да тръгна.

Каза ми, че обожава работата си, че за него е свещено призвание да благославя хората, когато минават през неговия паркинг, за да изживеят остатъка от деня си. Аз го възприемах като най-обикновен събирач на такси, докато той си имаше мисия в живота. След срещата с него се почувствах възродена, по-спокойна.

Всеки от нас е изживявал подобни моменти. Те се случват, когато хората, с които сте, са наясно, че всеки човек е важен и не е нужно да изкарваш купища пари, за да си значим, а можеш просто да започнеш оттам откъдето си и да удвоиш доброто. Много е лесно да се почувстваш притиснат от проблемите в света. Колко пъти сте чували хората да казват: „Защо тогава някой не направи нещо по този въпрос?“ Същите думи са излизали и от вашата уста, както се е случвало и с мен. Чуваме някоя лоша новина и прошепваме: „Тук трябва чудо, за да се оправят нещата“. И ето че ние чакаме и продължаваме да чакаме някой друг да бъде чудото.

Иска ни се друг да действа вместо нас. Само че чудесата не са онова, което вършат другите хора. Те са онова, което всеки от нас прави. Те са онова, което се случва, когато обикновени хора предприемат необикновени действия. Да бъдеш чудо, не означава да разрешиш всички проблеми на света. Означава да помогнете за промяна в собствения си хол, на работното си място, сред съседите или общността.

 

Бъди чудото – Реджина Брет, reginabrett.com

Издателство: Сиела, ciela.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всяко чудо, което правите, се отразява благоприятно върху живота

Никога няма да откриеш дъга, ако гледаш надолу

Мислите ви формират вас… и света около вас