Вложете времето и вниманието си в градивни действия. И те ще ви се отплатят многократно!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Най-ценното нещо, което притежаваме, е нашето време. Затова, нека го използваме разумно.

Духовни валути

Духовни валути наричам две неща: времето и вниманието. Често казваме, че времето е пари. Че е валута. За какво ще похарча своето време? За какво ще „платя“ внимание? Плати внимание. (на английски „внимание“ е „pay attention“, което буквално значи „плати внимание“; „прекарвам времето си“ е „spending time“, което е пряк превод означава „харча време“-бел.ред.)

Когато плащаш, очакваш да получиш нещо в замяна. Вниманието ще ви доведе до тук, ще ви донесе нещо в замяна, плати внимание и ще разбереш много неща.

Съществуват две „духовни валути“. Време и Внимание. Тази аналогия ясно се вижда в изразите „харча време“ и „плати внимание“. Независимо в каква информация и начинания влагаме времето и вниманието си, в крайна сметка получаваме нещо за своята инвестиция.

Ние получаваме нещо в замяна, когато инвестираме нашите духовни валути. Ако сме ги вложили в правилните начинания, резултатът е истински пари. Истински духовни прозрения. Способността да виждате. Да деокултирате нещо и да го видите такова, каквото е в действителност. Това получавате, когато вложите времето и вниманието си на правилните неща. 

Тази възвращаемост може да е под формата на познание, разбиране, умения, експертиза и овластяване, но само ако инвестирате духовните си валути мъдро.

Нека ви споделя нещо, приятели, това е причината повечето хора да нямат истински пари. Просто няма с какво да платят. Вие плащате внимание и получавате пари. Говоря за истински пари. Разбрахте, че се налага да инвестирате духовните си валути мъдро, нали?

Повечето хора не искат да влагат време и внимание. Не искат и да влагат безплатно и да чакат да получат нещо в замяна в своята инвестиция.  Те не искат да плащат с внимание на правилните неща, не искат да харчат от времето си за правилните неща.

Трябва да се запитаме за какво харчим духовните си валути и дали ги инвестираме мъдро, за да получим истински пари, които в действителност представляват духовно просветление.

 

 

Природният закон – Марк Пасио, whatonearthishappening.com/bio

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

За да сме щастливи, трябва да се научим да вършим всичко навреме

След време човек се научава…

Време е да спреш да позволяваш на миналото да контролира съдбата ти

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си