Напиши мечтите си на лист. Затвори очи и си ги пожелай! Така казваш на Вселената какво искаш, а тя ти отвръща…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Никога не сме сами, защото мислите ни винаги са с нас. Дали са добри или лоши, зависи от нас!

Опознайте се

Когато започнете да забелязвате мислите си, едно от първите неща, които ще откриете, е, че никога не сте сами. Не сте сами с приятеля си или с някой друг, не сте сами дори със себе си. Където и да ходите, с когото и да сте, гласът в главата ви винаги е до вас – шепти, натяква, подмамва, съди, бъбри, буди чувства на срам или вина, крещи ви.

Когато се будите сутрин, мислите ви се пробуждат с вас. Изкарват ви от леглото и ви следват до работата ви. Дават коментари за хора в офиса, в магазина… Независимо дали има кой да ви чака вкъщи, мислите ви ще са там и ще ви очакват.

Ако се страхувате да останете сами, това означава, че се страхувате от мислите си. Ако обичахте мислите си, нямаше да се налага да пускате радиото, когато влезете в колата, или телевизора, когато се приберете вкъщи. Начинът по който се отнасяте към мислите си – ето това внасяте във всяка своя връзка, включително и в тази със самите себе си.

Най-интимната връзка, която имате, е тази с вашите мисли.

Какво казват мислите ви за Любовта?

Ако се вслушате в мислите си, ще забележите, че ви казват какво може да направи любовта за вас. Например, след любовно разочарование мислите може да ви кажат, че са ви отнели нещо, че сте изоставени, изключени, празни, самотни или незавършени. Може да ви казват, че само любовта ще ви накара отново да се почувствате добре.

Ако сте изпълнени със страх, ако копнеете за стабилност и сигурност, мислите може да ви нашепват, че любовта ще ви спаси. Когато животът ги разочарова и не виждат смисъл, много хора смятат, че любовта е решение и на тези проблеми. В такъв момент ще е полезно да се вгледате в мислите си. Запитайте се на какво се надявате или какво очаквате от любовта и направете списък на пет неща, които според мислите ви, любовта ще ви донесе.

Ако си зададете въпроса какво наистина искате от живота, сигурно ще направите списък, подобен на този за любовта.

 

Нуждая се от любовта ти – Байрон Кейти , thework.com/en/about-byron-katie, и Майкъл Кац

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Човек трябва да обича, за да живее истински!

Ако се научим да обичаме себе си, ще обичаме и другите!

Ако обичаш заради самата любов, то ти си нечий ангел…