Когато даваш, дай най-ценното, което имаш – себе си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Дарявай хората с вниманието си – то е най-ценното!

Силата на мисълта зависи от нейната концентрация. Концентрацията на мисълта зависи от нейното повторение.

Колко пъти ще повторите една мисъл, зависи от вашата воля. Многократно повторената положителна мисъл ще се отпечата във вашето подсъзнание и ще произведе добрите резултати, към които се стремите.

Днес приемай с благодарност, работи и давай с любов – това е формулата на успеха, щастието и развитието.

Каквото и да се случва – благодари. Работи. Това, което си създал, раздай с любов. Приложи това правило, макар и само един ден, и ще се убедиш, че стават чудеса (че животът е чудесен). А ако го прилагаш цял живот?

Това, което правиш, изгражда у теб определени качества, които формират характера ти. За да усъвършенстваш своя характер, направи нещо ново.

Има хора, които казват, че не могат да променят характера си. Това е вярно само ако до края на живота си правят същото, какво то са правили досега. Всяка нова дейност развива определени качества (спортът – едни, музиката – други, театърът –трети и т.н.) Затова, ако иска те да се усъвършенствате, просто намерете подходящата дейност, коя то ще ви помогне да развие качествата, кои то са ви необходими.

Когато даваш – дай най-ценното, с което разполагаш – себе си. 

Не е задължително да имате много пари, за да давате. Вашето време, внимание, помощ, труд, подкрепа, съвет, мнение, глас, опит, знания, гледна точка, усмивка, приятелство са капиталът, който трябва да раздава те с пълни шепи.

144 възможности – Кирил Стойчев

Издателство: Локус Фортуна

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Мечтай, рискувай, слушай себе си, не другите… живей!

Колкото повече даваш, толкова повече получаваш

Всичко, за което мечтаем, можем да постигнем още днес!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си