За да постигнеш всичко, което искаш, не трябва да се вкопчваш в несъвършенствата по пътя, а да гледаш само напред

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Можеш да имаш всичко, което поискаш. Стига да продължиш напред, въпреки трудностите.

Какво да сторим, когато не всичко е точно така, както ни се иска? Ние, разбира се, желаем нещата да се наред. Работа, дом, семейство, деца, образование, отдих – с това живеят пове­чето хора. Но за съжаление, далеч не при всички работите се нареждат по план. Конфликти в семейството, разводи, проблеми с децата, липса на средства и много други нерадостни събития отравят живота ни.

Нима човек действително идва на този свят, за да се мъчи? Това твърдят някои религии, обещават рай само на небето. Но така ли е в действителност?

За щастие, истината е малко по-различна. По принцип човек идва на земята, за да се наслади на благата ѝ – любов, храна, почивка, приятели, творчество и всичко останало. Разбира се, той има някои задължения и към него се предявяват изисквания, които е длъжен да изпълнява. Ако това се спазва, то в този жи­вот човек може да има всичко, което му се прииска.

За съжаление, хората не познават правилата за живеене. И затова ги нарушават, в резултат на което биват подлагани на доста неприятни мерки, за да бъдат принудени да коригират неправилното си отношение към Живота. Битието им се прев­ръща в мъчение.

Защо не всичко е така, както ни се иска

„Ако хората се замисляха малко повече върху факта, че знанието е спасение, ня­маше да има толкова страдания. Всяка човешка мъка произлиза от неве­жеството“, Агни Йога

Желания. Тази дума е понятна всекиму. Всички ние имаме множество желания, по-голямата част от които така си остават на етапа на замислите и емоциите. Нима наистина можем да осъществим повечето от стремежите си? Излиза, че този въпрос има две страни.

От една страна, съществува ли по принцип възможност да построим дейностите и мислите си по такъв начин, че всичко, което пожелаем, да се изпълнява?

От друга страна, имаме ли право да получаваме всичко, което ни се иска? Няма ли това да се окаже в нарушение на някакви висши закони, да не говорим вече и за Наказателния кодекс?

Нашият опит показва, че човек може да стане истински гос­подар на съдбата си и тогава животът ще изпълнява всичките му замисли.

Основната при­чина за лошото реализиране на желанията се крие във факта, че човек се намира в конфликт със заобикалящия го свят. А едно от главните условия за получаване на практическа помощ от живота е способността да приемаме света такъв, какъвто е, без да се задълбаваме в очевидните, от наша гледна точка, несъвършенства.

 

Какво да сторим, когато нещата не вървят така, както ни се иска – Александър Свияш, sviyash.ru

Издателство: Фариел, fariel.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Мечтай, рискувай, слушай себе си, не другите… живей!

Колкото повече даваш, толкова повече получаваш

Всичко, за което мечтаем, можем да постигнем още днес!