Бъди благодарен за близките хора, които ти казват истината. Те те обичат истински!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Истински свободен си, когато знаеш всичко за себе си, и не се страхуваш, че може да разочароваш най-близките.

Опитът ми показва, че най-добрите ни учители са хората, с които живеем в момента. Нашите партньори, родители и деца са най-прецизните и взискателни учители, за които можем да мечтаем.

Отново и отново те ще посочват истината, която не искаме да виждаме, докато я прозрем.

След като се завърнах вкъщи от клиниката през 1986 г. с напълно различно разбиване за света и самата себе си, открих, че нищо – нито съпругът ми, нито децата, не беше в състояние да ме разстрои. Проучването бе живо вътре в мен и посрещах всяка мисъл с безмълвно съмнение с помощта на въпросите.

Когато Пол направеше нещо, което преди това ме ядосваше, и мисълта „той трябва“ изникнете в съзнанието ми, чувствах единствено благодарност и в мен се надигаше вълна от смях. Може да е минал по всички килими с калните си обувки, да е разхвърлял дрехи навсякъде, да ми е повишил тон, да е размахвал ръце, да е почервенял целият, но когато в ума ми изникнеше „той трябва“, аз просто се засмивах на себе си, защото знаех до какво води – знаех, че води до „аз трябва“. „Той трябва да спре да ми крещи“ Аз трябва да спра да му крещя мислено, преди да му напомня да си сваля мръсните обувки.

Нашите родители, деца партньори и приятели ще продължат да натискат всички бутони, които имаме, докато не осъзнаем какво не искаме да знаем за себе си, все още. Те ще ни насочат към свободата във всеки един момент.

 

Да обичаш това, което е – Байрон Кейти , thework.com/en/about-byron-katie, и Стивън Мичъл

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Човек трябва да обича, за да живее истински!

Ако се научим да обичаме себе си, ще обичаме и другите!

Ако обичаш заради самата любов, то ти си нечий ангел…