Когато Вярваш, получаваш криле и корени. Криле, за да полетиш, а корени, за да знаеш откъде си тръгнал…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Вярата е онази искрица надежда, която ни позволява да се борим докрай за това, което мечтаем.

В тишината се отдръпвам в себе си и така аз съм в състояние да наблюдавам своите намерения, мотиви и реакции към останалите и към ситуациите. За да мога да подобря своята реакция и начина ми на общуване с другите и със събитията, аз се нуждая от способността да разграничавам, за да мога едновременно да видя какво правя и какво е необходимо да променя.

Тишината, вътрешното уединение, ми помага да разграничавам точно и ясно. Без точното разграничаване и решението да действам по различен начин аз оставам уловен от порочния цикъл. Същите неща се случват, същите неща се повтарят. Аз се чувствам разочарован и ставам едновременно гневен и безпомощен и така оставам в това състояние за години.

Тишината и разграничаването, което нося със себе си ме водят нагоре и напред. В сърцето на тишината аз откривам себе си и аз откривам Бог. Той е моят партньор в промяната ми съм по-добро. В тишината аз получавам смелост от Него и това ме вдъхновява да вървя напред. Ако аз поддържам смелостта да предприемам нови действия в моя живот, Неговата подкрепа е неограничена. В Индия казват, „Когато аз направя една смела стъпка, Бог прави хиляди стъпки към мен.“

Аз се чувствам прекрасно знаейки, че не съм критикуван, че не ми се поставят табели ‘слаб’, ‘мързелив’, ‘безнадежден случай’ или ‘странен’. Вярата на Бог в мен ми помага да имам вяра в себе си. Когато аз виждам себе си през очите на Бог, аз виждам моето бъдеще като много светло, моето настояще като най-ценната възможност и моето минало като мой най-добър учител. От гледната точка на вечността всичко е така както трябва да бъде. Няма място за съжаление, а само за вдъхновението да се променя към по-добро – моят потенциал е безграничен.

Да имам някой, който вярва в мен по този начин ме прави да се чувствам не само прекрасно, а и да съм безкрайно благодарен, че такива чисти чувства могат да дойдат от друго същество към мен.

Чувствам се прекрасно – Дади Джанки

Издателство: Брама Кумарис, brahmakumarisbulgaria.blogspot.bg

* с книгата „Чувствам се прекрасно“ се отбелязват 75 години служба на Дади Джанки на човечеството.  Издадена е само в електронен вариант.  Може да я прочетете тук.

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Джейн Остин: Има толкова видове любов, колкото и мигове във времето…

Намери доброто у всеки! Няма съвършени хора, но Бог ни обича всички, нали?

Няма такова нещо като провал. Провал е, когато се предадете.