Вслушвай се в сигналите на живота. Така той ти показва вярната пътека към целта

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Всяка трудност е начин да осмислим целите си и да проверим дали сме на прав път.

Какво се случва, ако плувате срещу течението?

Ако и това се окаже невъзможно, но вие непрекъснато полу­чавате нужния ви резултат, събаряйки по пътя си маса препятс­твия, най-вероятно това няма да свърши добре. Работата е там, че чрез препятствията и трудностите Животът ни посочва, че ние нещо не сме предугадили, не сме доучили, не сме премис­лили. И че резултатът, към който се стремим, няма да бъде точ­но такъв, какъвто го виждаме в момента.

Чрез трудностите Жи­вотът ни го показва. Разбира се, човекът има пълно право да поставя пред себе си и да постига всякакви цели, даже и при положение, че на пътя му се изпречват огромни препятствия. Но такова поведение би означавало, че не желаете да се вслушва­те в сигналите на Живота. Искате да действате само по ваше собствено усмотрение. Да – вие имате право на това, но тогава ще ви се наложи да постигате целите си сам, без да използвате онази житейска помощ, която идва под формата на късмет и сполука.

Ето защо не ви препоръчваме да действате в този живот по принципа на „тарана“ – последствията от подобно поведение са непредсказуеми. А ако по силата на независещи от вас обстоя­телства сте длъжни да плувате все срещу течението, и чувства­те, че именно така постъпвате, то пробвайте да се движите като сьомга, която се качва нагоре по планинската река. Тази мощна риба действително плува срещу течението, но при това тя не застава на пътя на потока, а обратно – старае се да се впише максимално в неговите извивки, разклонения и завихряния и да използва всичко възможно за своя изгода.

 

Какво да сторим, когато нещата не вървят така, както ни се иска – Александър Свияш, sviyash.ru

Издателство: Фариел, fariel.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не се ядосвай на дъжда. Той просто не знае как да вали нагоре!

Трудностите са изпитанията, които с желание и воля можем да преборим.

Йордан Радичков: Всеки човек е поука за другите – добра или лоша…