Дейл Карнеги: Щастието не зависи от това кой сте и какво имате, а от това какво мислите

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

15 цитата от Дейл Карнеги за живота, успеха и щастието…

Искаш да събираш мед – не руши кошера.

Тайната на нашите нещастия е в това, че прекалено дълго размишляваме за това щастливи ли сме или не.

Няма утре. Денят за спасение на човека е днес.

Можете да създадете повече приятелства за два месеца, като се превърнете в човек, интересуващ се от другите, отколкото може да създадете за две години, като се опитвате да накарате другите да се интересуват от вас.

Не се страхувайте от врага, който ви напада, страхувайте се от приятеля, който ви ласкае.
Страхът не съществува никъде другаде освен в ума.

Силното желание да се научите е 50% от успеха.

В този свят има само един начин да се заслужи любов – да не я изискваш, а да започнеш да я даряваш, без да очакваш нещо в замяна.

Не забравяйте, че щастието не зависи от това кой сте и какво имате. То зависи единствено и само от това, което мислите. Така че започнете всеки ден с мисли за всички неща, за които трябва да бъдете благодарен. Вашето бъдеще ще зависи в много голяма степен от мислите ви днес. Така че мислете за увереността, любовта и успеха.

Всеки глупак може да критикува, да се оплаква и съди – и повечето глупаци го правят. Но е нужен характер и самоконтрол, за да бъдеш разбиращ и да прощаваш.

Нашите мисли ни правят това, което сме.

Всички по света се стремим към щастие и има един сигурен начин да го намерим. Това е чрез контролиране на мислите ни. Щастието не зависи от външни условия. То зависи от това как приемаме всичко вътре в нас.

Дейл Карнеги е известен публицист, психолог, лектор, който твърдо вярва в идеята, че не съществуват лоши хора, а обстоятелства, които ни карат да бъдем негативни в дадени случаи. Най-известните му книги са: „Как да станеш успешни ръководители“, „Как да обогатим живота си“, „Общуването като път към успеха“, „Как да градим пълноценни отношения“ и др.