Като си помислиш нещо хубаво, ти го създаваш. В този момент то вече съществува…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Всичко ни се случва, защото е било наше намерение.

Докато наблюдаваме нещата, им придаваме форма

Ако питате мен, да се научим да трансформираме енергията е толкова важно, че трябва да бъде преподавано в училище заедно с четенето, писането и смятането. А началото е намерението – силата, която стои зад всичко. То е енергията, горивото, електрическият заряд, който изгражда резонантно поле и изпраща вълни на възможности към ПВ. Естер Хикс, чрез която до нас достига учението Абрахам-Хикс, го нарича „изстрелване на ракети на желанията”. Когато започнем да отделяме внимание на нещо, то придобива маса.

В мига, в който намерението ви хрумне, вие го създавате. Става моментално. Намерението започва да съществува в действителност. Не можете да го видите, защото все още действате от позицията на линейното време. Все още сте в плен на старомодното мислене „създаването на нещо изисква време”.

Затова продължавате да работите и да чакате. Продължавате да следвате седемте стъпки, описани в последната книга за самопомощ, която сте прочели. Но ето какво ни казват физиците. В квантовия свят нещата не се случват на стъпки. Случват се незабавно.

Затова всяко нещо, което ви хрумне като намерение, започва да съществува още от момента, в който сте си го помислили, но също като котката на Шрьодингер (в известния мисловен експеримент, проведен през 1935 година от австрийския физик Ервин Шрьодингер), вие съзнавате само онази реалност, която сте избрали да наблюдавате. Физическата проява остава извън настоящето ви съзнание.

Това, което виждаме, преживяваме и усещаме благодарение на петте си сетива, винаги идва, след като сме решили какво да видим, преживеем и усетим.

 

Е на квадрат – Пам Граут, pamgrout.com

Издателство: Софтпрес, soft-press.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Не се примирявайте мълчаливо с трудностите. Помолете Бог да ви помогне. И Му позволете да го направи

Далай Лама: На тези, които обичате, дайте криле – за да полетят, корени – за да се върнат, и причини – за да останат

Смисълът на живота е в това да споделяте любовта си с другите