Всяка мисъл има силата да стане реалност. Колкото по-постоянни сте в желанията си, толкова по-голяма сила ще имат вашите мисли над настоящето

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pixabay.com

снимка: Pixabay.com

Нашите мисли създават това, което се случва в живота. 

Като избирате мислите си и решавате кои емоционални потоци да освободите и кои да подсилите, вие определяте… ефекта, който ще упражните върху другите и същността на преживяванията в своя живот. (Гари Зукав, автор на „Мястото на душата”)

Когато подхвърлите топка за тенис, можете да сте сигурни в това, че тя ще падне. Разбира се, може да падне сред петуниите на съседа ви или на покрива на магазина, при което ще ви е необходима стълба, за да си я вземете, но със сигурност ще падне.

Намерението е също като тази топка за тенис. То се връща при вас по същия начин, по който сте го изпратили. Както Нютон казва в известния си трети закон за движението – всяко действие има равно по сила и противоположно по посока противодействие. Това, което давате, за което се „молите”… ще ви се върне с пълна сила.

Ако изпратите мисли, изпълнени със страх, ще получите неща, от които да се страхувате. Ако лъжете, и вас ще ви излъжат. Ако критикувате, и вас ще ви критикуват. Но ако изпратите любов, ще получите в замяна огромно количество любов. Ако изпратите благословия, ще бъдете благословени.

Ако искате да разберете за какво наистина се „молите”, огледайте добре живота си. Ще видите най-съкровените си мисли, истинските желания, за които копнее сърцето ви, молитвите, които никой друг, освен вас не знае.

Една моя приятелка се страхуваше от паяци. Страхуваше се, че някоя сутрин ще бръкне в чекмеджето си с гримове и вместо да извади червилото, около ръката ѝ ще се увие огромен паяк.
Месеци наред тази абсолютно неоснователна мисъл минавала през ума ѝ всяка сутрин, докато… можете ли да се сетите какво станало? Пъхнала ръка в чекмеджето с гримовете и стиснала голям, черен, космат отровен паяк.

Да го кажем по друг начин: мисълта може да създава. Мислите в ума ви, независимо дали са съзнателни, или несъзнателни, създават това, което виждате в живота си. Всяка мисъл има определена вибрация. Тя се връща обратно при вас като бумеранг в зависимост от своята височина, интензитет и дълбочина на чувството. Мислите се проявяват в живота ви пропорционално на постоянството, интензивността и силата, с която ги мислите .

 

Е на квадрат – Пам Граут, pamgrout.com

Издателство: Софтпрес, soft-press.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Не се примирявайте мълчаливо с трудностите. Помолете Бог да ви помогне. И Му позволете да го направи

Далай Лама: На тези, които обичате, дайте криле – за да полетят, корени – за да се върнат, и причини – за да останат

Смисълът на живота е в това да споделяте любовта си с другите