Стивън Фрай: Спрете да се оплаквате и ще бъдете истински щастливи!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Блог
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

15 съвета от Стивън Фрай за живота и неговия смисъл.

Най-важното, което трябва да знаете, е, че винаги трябва да сте уверени!

Вие притежавате огромна сила, която ви изпълва.

Престанете да се оплаквате и самосъжалявате и само така ще бъдете щастливи!

Днес просто е лош ден, в който вали и аз не мога да променя това!

Повечето беди и злини на света произтичат от нашата незаинтересованост и вина.

Най-важното е как се чувстваш!

Любовта не се основава на някаква цел и именно това я прави толкова прекрасна!

Главното, в което съм убеден, е, че в нашия свят над талантите, над енергията, над концентрацията, над целеустремеността и всичко останало, стои добротата. Колкото повече е добротата и жизнерадостта, толкова този свят ще е по-хубав. Всички големи думи – добродетел, справедливост, истина – са джуджета в сравнение с величието на добротата.

Опитайте да разберете какво е общото у всички успешни хора, но по-добре вижте какво обединява всички неуспешни: през цялото време те говорят само за себе си. „Трябва ми да направя това, трябва ми онова…“ – първите им две думи обикновено са „трябва ми…“ Или: аз, на мене, аз, мое, аз…“ Затова никой не ги обича и те никога не получават това, което искат. Интересувайте се от света около вас, ползвайте очите си, за да видите това, което ви заобикаля, а не само себе си. И тогава ще станете интересни и привлекателни за останалите. Хората се привличат от топлотата и очарованието, което излъчват тези, които изпитват искрен интерес към другите.

Имам една теория – повечето от бедите на нашия глупав и упоен от клишета свят произтичат от това, че ние наум и на практика се извиняваме за неща, за които не би трябвало да се извиняваме. Но за онова, за което трябва, не смятаме за нужно. Трябва да търся прошка за предателство, пренебрежение, измама, насилие, липса на доброта, суета и подлост. Но не и за подбуди, вдъхновени от поривите на сърцето.

Ти умееш да чувстваш, а да чувстваш е по-важно, отколкото как се чувстваш. Да умъртвиш душата си е най-непростимото престъпление, а ако щастието е способно на нещо, то не е да маскира мъртвата ти душа.

 

Стивън Фрей е британски актьор, комик, журналист, писател, поет, режисьор, сценарист и драматург. Автор е на „Играчът“, „Книга за всеобщите заблуди“ и др.

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всяко чудо, което правите, се отразява благоприятно върху живота

Никога няма да откриеш дъга, ако гледаш надолу

Мислите ви формират вас… и света около вас