Както се отнасяте с другите, така се отнасяте и със себе си. Изпращайте им добри мисли и те ще се върнат като бумеранг при вас!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Променете отношенията си с другите, като им изпращате положителни мисли всеки ден.

Всичко, което не прилича на любов, е прах в очите. Можем да го режем и кълцаме както си поискаме, но не можем да намерим оправдание да извърнем глави от това доказателство. (Лари Доси, американски лекар и писател)

През 1972 година по време на годишното събрание на Американската асоциация за развитие на науката, метеорологът Едуард Лоренц въведе съвсем нов термин в американския език. „Ефектът на пеперудата” отразява неговото наблюдение, че едно на пръв поглед незначително събитие като размахването на крилата на пеперуда в Бразилия може да предизвика ураган в Тексас. С други думи, малки, едва забележими неща могат да имат огромни и изключително важни последствия.

Най-хубавото нещо в този експеримент е, че можете да го използвате, за да привлечете в живота си любов. Можете да го използвате, за да направите света по-ярък. Когато генерирате възвишени мисли за някого, това значително благоприятства неговата енергия. Точно обратното, когато критикувате някого, дори и да не изказвате тази критика на глас, вие въздействате върху енергията му и затруднявате комуникацията си с него. Буквално можете да възвисите своя свят, вкарвайки като с лазер любов, благословии, спокойствие и други високочестотни емоции в хората около вас.

Както се казва в „Курс по чудеса”: „Всяка благотворна мисъл на някой от братята ви навсякъде по света ви носи благословия”.

Има една история за протестиращ, който стоял пред Американската военна академия със свещ в ръка и мълчаливо заявявал позицията си против агресивната политика на САЩ. Някой го попитал:

– Защо смяташ, че като стоиш тук със свещичка в ръка, ще повлияеш на тези от правителството?
Те правят все едно и също от десетилетия насам.
– Не се тревожа, че не мога да ги променя – отговорил мъжът. – Тревожа се държавата да не промени мен.
Мислите ви за другите хора променят вас самите.

Наистина ли е възможно в този свят на противопоставяне ние-срещу-тях, ние наистина да сме едно, както твърди този енергиен принцип?
Казано направо – да. Всички сме в кюпа. И всеки път, когато критикуваме или имаме недобри мисли за някого, ние се самоизмъчваме. Сами си причиняваме болка.

Различията между нас, колкото и огромни да ни се струват, са повърхностни и незначителни. И е време да се отървем от тях. Когато срещнете някого, спомнете си, че това е свята среща. Както виждате него, така ще видите и себе си. Както се отнасяте с него, така се отнасяте и със себе си.

Както мислите за него, така мислите и за себе си.

Можете да промените взаимоотношенията си с всеки само като му изпращате добри мисли.

 

Е на квадрат – Пам Граут, pamgrout.com

Издателство: Софтпрес, soft-press.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги

Прочетете още:

Дейл Карнеги: Щастието не зависи от това кой сте и какво имате, а от това какво мислите

Ричард Брансън: Убеден съм, че в живота няма нищо невъзможно!

Ти си способен на успех! Просто трябва да повярваш в себе си!