Вярата не прави нещата по-лесни, а възможни!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Откъси
Снимка: stihi.ru

Снимка: stihi.ru

Подхранвайте вярата си и съмненията ви ще изчезнат завинаги!

Когато бях на около десет години, присъствах на едно много специално събиране в училище. За разлика от другите то беше завладяващо, вдъхновяващо и неповторимо. Един учител по карате ни разкриваше тайни от живота, докато извършваше удивителни подвизи като трошене на дъски, тухли, камъни и големи буци лед и отблъскване на множество нападатели едновременно.

Той ни разказа една истинска история, която никога няма да забравя. Отнасяше се за едно малко момче в Китай, на моята възраст, което тъкмо започвало да овладява някакво бойно изкуство. В школата, която посещавало, редовно се организирали срещи със семействата и приятелите на учениците, за да покажат какво са научили. Учениците се подготвяли дълго време за предстоящата демонстрация. Учителят казал на това момче, че ще трябва да счупи еди-колко си тухли от определен вид. Задачата била малко необичайна, тъй като момчето не било правило нищо такова досега, а и нямало как да се подготви. Разбира се, то щяло да се упражнява като всички останали, но това били упражнения за техниката,  не за това как да строши тухлите. Когато момчето споделило притесненията си с учителя, той просто се усмихнал и рекъл: „Няма да имаш никакъв проблем. Знаеш всичко, което ти е нужно, за да строшиш тухлите”.

В уречения ден всички ученици се представили чудесно за удоволствие и възхита на публиката. На финала излязло момчето, поклонило се на публиката, поклонило се на учителя и замахнало срещу тухлите така, както се било упражнявало. За всеобщо удивление тухлите с лекота се пръснали под удара му. Учителят пристъпил напред и направил знак на всички да замълчат, след което съобщил, че това, което момчето току-що направило, не било правено никога досега в историята. Нито от него, нито от който и да било от великите майстори на бойните изкуства. То успяло да го постигне не само заради таланта си, а защото вярвало, че може да го направи без съмнение в сърцето. Строшаването на тухлите било просто физическо проявление на вътрешните вярвания на момчето.

Кои са тухлите във вашия живот? Каквито и да са те, най-вероятно са резултат от проблем във вярванията. Обещавам ви обаче, че ако повярвате в истината, тухлите, които преграждат пътя ви, ще се разпаднат.

Това, което момчето постигнало някога в Китай, е съвършена илюстрация за силата на вярванията – до степен, в която няма невъзможни неща.

 

Лечебният код – д-р Алекс Лойд, д-р Бен Джонсън, dralexanderloyd.comdrbenmd.com

Издателска къща Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Да не губим вяра! Точно, кохато най-много имаме нужда от подкрепа, Бог ни я праща!

Всяка молитва се сбъдва! Но е нужно търпение…

Действайте така, сякаш мечтата ви е вече реалност!