Най-добрият начин да направите нещо, е да започнете!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
Снимка: witcheslore.com

снимка: witcheslore.com

Изцеляващият механизъм на тялото се крие единствено и само във вас самите!  Вие най-ефективно може да излекувате себе си!

Трите „Единствени неща“ 

Странно заглавие, нали? Да се опитаме да обясним. Навярно сте гледали филма „Градски каубои” (1991) с участието на Били Кристъл. Кърли (Джак Палънс) е корав стар каубой, който рядко говори. Но под грубата му външност героят на Били Кристъл открива мъдростта на годините. В един невероятно откровен разговор между двамата Кърли споделя с Били Тайната на живота. „Тайната на живота, казва той, се крие в едно-единствено нещо”. Когато Били го притиска, той отказва да го назове. Заявява, че Били ще трябва сам да го открие. Наистина, всеки трябва сам да открие това „единствено нещо” за себе си.

Разбирате ли, от това „Едно нещо” зависи всичко. Случвало ли ви се е да разговаряте с някого за живота му и изведнъж да забележите драматична положителна промяна в държанието му? Очите му заблестяват, когато заговори за един човек, един момент, едно събитие, една отворена врата, един пробив… ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО.

Единствено нещо № 1

На планетата Земя има едно нещо, което може да реши практически всички проблеми в живота ви.

Кое е то? Имунната система и изцеляващият механизъм на тялото.

Помислете и запишете два или три от най-големите проблеми в живота си. Няма значение дали са свързани със здравето, кариерата, взаимоотношенията, финансите. Допускам, че ако този проблем не е възникнал току-що, вече сте опитали най-малко един начин да го решите или да ограничите обхвата му до минимум. Ако не сте, още по-добре. Имате възможност да опитате нещо, което наистина има ефект. Ако сте пробвали други методи, знайте, че сте в края на търсенето. Ето защо. Представете си за момент, че какъвто и да е проблемът, можете да поискате сам Бог да протегне ръка и да ви даде свръхестествено хапче, напитка, тайна, карта на съкровищата… иначе казано, неземно решение, което със сигурност ще даде резултат. Колко ли страхотно би било това! Но познайте какво! Вие вече го имате.

Всеки човек притежава чудодеен изцеляващ механизъм в тялото си, който може да реши физическите и нефизическите му проблеми. Нарича се имунна система. Ние се раждаме със заложена програма за самоизцеление, която е проектирана така, че да може да овладее всеки проблем, преди още да се е превърнал в такъв. Дори проблемът действително да се развие, всичко е под контрол. Програмата може веднага да го реши.

Преди известно време компютърът ми не работеше както трябва. Не ме бива много с компютрите и нищо от нещата, които опитах, не свърши работа. Накрая се обадих на един приятел, истински компютърен гений, който ми зададе няколко елементарни въпроса и убедено заяви, че трябва да дефрагментирам харддиска. Никога не бях чувал за подобно нещо, но с вълнение открих, че от мен се иска само да натисна няколко клавиша. След  това компютърът ми тръгна почти като нов. Бях смаян от факта, че компютърът ми притежава такава чудесна функция, а аз дори да не подозирах за съществуването й.

По същия начин и вашата имунна система може да излекува всеки ваш проблем с удивителна скорост и ефективност. Аз (Бен) мога да ви кажа, че ако зададете един важен въпрос, в общи линии, на който и да е лекар или здравен работник в света и той ви отговори честно, отговорът ще бъде „Не”. Кой е въпросът ли? „Съществува ли болест или неразположение, които оптимално функциониращата имунна система да не може да излекува?” Отговор: Не. Много специалисти (и аз в това число) смятат, че ако лечението на кой да е здравословен проблем при кой да е човек изобщо е възможно, то е благодарение на имунната система.

Вероятно се питате как това би могло да се приложи към сферата на взаимоотношенията, финансите, кариерата или други нефизически проблеми? Както ще видите по-нататък в книгата и най-вече в Тайна № 3 (не се изкушавайте да надникнете!), новите открития в някои от най-авторитетните медицински университети у нас показват, че източникът на болестите и здравословните нарушения е източник и на другите проблеми в живота ни. Нещо повече: ние сме убедени и ще ви представим доказателства, че сме открили част от изцеляващия механизъм на тялото, който хората доскоро не познаваха. Вярваме, че този механизъм и начинът, по който може да бъде активиран, са Единственото нещо, което може да ви помогне да преодолеете трудностите в живота.

Единствено нещо № 2

На планетата Земя има едно нещо, което може да изключи Единствено нещо № 1. Кое е то? Стресът. Но може би не това, което вие разбирате под думата „стрес”.

Ако имунната изцеляваща система на организма може да излекува всеки възникнал проблем, онова, което я „изключва”, би трябвало да е причината на всяка болест и нарушение. И това е точно така. Според едно изследване, проведено от екип на Медицинския факултет на Станфордския университет, ръководен от авторитетния цитобиолог д-р Брус Липтън, стресът причинява поне 95% от болестите и нарушенията. Д-р Липтън твърди, че останалите 5% са генетични и следователно – познахте – наследство от стреса, който са преживели предишните поколения. Дори Центровете за контрол над заболяванията на федералното правителство на САЩ признават в уебсайта си, че 90% от всички болести и нарушения са свързани със стреса. Почти всички авторитетни източници, за които можете да се сетите – Харвард, Йейл, Вандербилт, Клиника „Майо” и пр., ще се съгласят с това.

Особено внимание заслужава това, което се казва в уебсайта на Медицинския факултет на Харвардския университет: „Прекомерният стрес за продължителен период от време води до т. нар. хроничен стрес, който се свързва със сърдечни заболявания, инсулти и може да способства за развитието на рак и хронични болести на дихателната система. И болестта е само върхът на айсберга. Стресът ви влияе емоционално, като убива радостта от живота и близостта с любимите хора.”6

С други думи, какъвто и да е проблемът, по един или друг начин той най-вероятно е породен от стрес. До момента не бяхме наясно какво можем да направим по въпроса, защото това, което върши работа при даден проблем и човек, се оказва неефективно при друг. Изводът е болезнено ясен от десетилетия насам. Ако искаме да намерим начин да излекуваме болестта от корена й, трябва да намерим начин последователно и  предсказуемо да се освободим от стреса.

А както се казва и в доклада на Харвардския медицински факултет, болестта е само едно от проявленията на стреса. Ако искаме да се справим и с останалите – проблеми в отношенията ни с другите, в работата и прочие, – трябва да се насочим към първопричината. Както ще ви докажем, именно стресът е източникът на всички проблеми, както   проличава   от   факта,   че   когато   хората   се   справят   с   източника   на  стреса,взаимоотношенията им се подобряват, доходите им рязко се повишават и удовлетворението им нараства.

Трябва да отбележим, че стресът, за който говорим и който предизвиква болестите, не зависи от обстоятелства, които можете да промените. Това е дълбоко проникващ стрес, който живее вътре във вас и няма нищо общо с житейската ситуация. Промяната в обстановката и елиминирането на стресовите фактори може да няма никакъв ефект върху стреса, който „изключва” имунната система. Нашето изследване показа, че над 90% от хората, които твърдят, че не са стресирани, преди да бъдат подложени на теста, в действителност се намират под физиологичен стрес. Същото казват и много от медицинските проучвания, за които вече споменахме: това, което е стрес за един, не е стрес за друг. Зависи от „вътрешното” програмиране.

Правилният въпрос

Това означава, че първият въпрос, който трябва да си зададем винаги, когато имаме нерешим наглед проблем, е: „Какъв стрес пречи на имунната ми система да ме излекува и какво мога да направя самият аз?” Проблемът е, че този тип стрес е почти, неоткриваем, обикновено не разполагате с никакви следи, които да ви отведат до него, а в случай, че го откриете, ще установите, че той е буквално защитен (след малко ще се спрем по-подробно на това).

От друга страна, може би не си давате сметка колко хубаво е това. Защо го казвам ли? Защото вие не сте виновни. Проблемът и решението не зависят от усилията ви и от този вид стрес са засегнати всички, независимо дали са били добри деца, или не. Затова се отпуснете и си простете. Не е необходимо да бъдете съвършени. Ние имаме това, което търсите. И то е…

Единствено нещо № 3

На планетата Земя има едно нещо, което може отново да включи Единствено нещо № 1. Кое е то? Да изцелим проблемите на сърцето!

Нека направим един много бърз преглед. Когато функционира нормално, човешката имунна система би трябвало и е способна да излекува почти всичко. Определен вид стрес обаче може да изключи имунната система или поне да я потисне дотолкова, че да развием здравословни или други проблеми.

Лечебният код може отново да включи имунната система, защото той лекува „проблемите на духовната същност”. „Лечебните кодове” обобщават една система, която е заложена в тялото от зората на времето. Откъде знаем, че Лечебният код може да я активира? Защото официалният медицински тест, смятан за златен стандарт, не включва и 1% плацебо ефект, а това е безпрецедентен резултат в историята на медицината.

Какви точно са резултатите от изследванията? Когато Лечебният код е активиран, физиологичният стрес изчезва напълно или в значителна степен. Елементарната логика показва, че ако единственото нещо на планетата, което може да изключи имунната система, бъде принудено да изчезне, системата би трябвало отново да се включи. Точно това имахме удоволствието да наблюдаваме при хора от целия свят от пролетта на 2001 г. насам. Механизмът на Лечебния код е революционен, но хората споделят, че теорията, на която той се основава, оказва още по-голям ефект върху живота им. Наричаме тази теория „Седемте тайни”. Един от удивителните аспекти на всичко това е, че никой Лечебен код не „лекува” здравословни проблеми. Лечебните кодове са насочени само към проблемите на сърцето, за които Соломон е писал преди повече от три хиляди години, както е казано в Притчи 4:23: „От всичко, що е за пазене, най-много пази сърцето си, защото от него са изворите на живота”. Затова и толкова много хора споделят, че изцеляват всевъзможни  здравословни проблеми с помощта на Лечебния код.

 

Лечебният код – д-р Алекс Лойд, д-р Бен Джонсън, dralexanderloyd.comdrbenmd.com

Издателска къща Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Най-важното в живота ни е пред очите ни, но често не го виждаме!

Ако изберем да се чувсвтаме добре, ще привлечем най-добрите преживявания!

Не можеш да помогнеш на другиго, ако първо не се погрижиш за себе си!