Ако осъзнаете колко мощни са мислите ви, никога няма да мислите негативно отново!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: all-free-download.com

снимка: all-free-download.com

Нашите мисли създават нашата реалност – поставяйте фокуса си в посоката, в която се стремите да отидете.

-Трябва ли постоянно да осъзнаваме мислите си? Искам да кажа, че те просто се появяват и…

-Не, но трябва да обръщате внимание на чувствата си. Ако го направите, когато започнете да следите кое не съответства на Извора във вас, ще деловите пустота. „Пустота“ е уместно описание. Случилото се е именно пустота. Отклонили сте се от динамиката в Извора.

-Удивително, наистина. Преди години, когато за първи път се сдобих с мобилен телефон, се наложи да въведа съобщение в телефонния секретар, а навремето това не беше толкова лесно. Съобщението гласеше: „Аз съм Уейн Дайър. Искам да се чувствам добре. Затова, ако съобщението ви не е с подобна цел, набрали сте погрешен номер. Може да се обадите на доктор Фил или на никой друг-на някого, който държи да чуе лоши новини“. Съобщението още стои в телефонния ми секретар. Искам да се чувствам добре.

-Същото е и с посланието на Извора.

-Точно така. Затова, споходят ли ни мисли,от които се чувстваме зле-имаме връзка, с някого, заради който не се чувстваме добре; заемаме длъжност,на която не се чувстваме добре-дали Изворът на енергия ще ни предложи събития в съответствие с онова, което мислим и заради което се чувстваме зле, заради което се чувстваме ужасно?

-Това идва от Извора. Тук не говорим за уроците, които той преподава.

-Имам предвид хората в живота ни по силата на споменатата вече синхроничност.

-Каквото и да се случва, винаги е за ваше добро-винаги.

-Следователно, нашите чувства са нашият критерий. Какво усещане пораждат и в тялото ми? И ако това усещане не е приятно, не би ли следвало незабавно да се върна към онази изначална мисъл, независимо каква е тя, допуснала да се случи подобно нещо? Бих искал да разбера дали е възможно винаги, неизменно, да се чувстваме добре?

-За да ви предложим своеобразно обяснение, бихме казали, че когато у вас се породи някаква мисъл, Изворът, който ви следва неотстъпно, разсъждава с вас, живее с вас и споделя с вас същата представа за нещата.

-Важно беше да чуем това.

-Ако се чувствате добре, мислите ви са в синхрон с онова, което Изворът мисли за вас. Ако не се чувствате добре, вие излизате от познатото на Извора русло. Би следвало да разберете, че вие сте онзи, който е отключил желанието. Вие казвате на Извора кой сте и какво желаете. С други думи, вие сте творецът на своята реалност. Изворът единствено задържа вибрационната честота на онова, което искате. Не е възможно да пожелаете нещо разрушително за някой друг и същевременно да изпитате добро усещане, защото ако дадете израз на подобно намерение, ще се отклоните от вибрацията на Извора и ще се изпълните с пустота. Просто е. Всъщност, важното е да обръщате внимание на чувствата си и да мислите по-осъзнато. 

Съ-творение от най-висок порядък, Уейн Дайър, Естер Хикс, drwaynedyer.comabraham-hicks.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако изберем да се чувстваме добре, ще привлечем най-добрите преживявания

Когато се чувстваме зле, отхвърляме даровете на Вселената

Ти си този, който създава щастието. И започни от днес!

 

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си