Умът е всичко! Каквото мислите – в това се превръщате!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: more-sky.com

снимка: more-sky.com

Променете мисленето си. Променете живота си. Вашите мисли създават вашата реалност. Мислете положително!

-Мислех за това Водачество и за способността вече да виждам живота си с по-голяма яснота. Трябваха ми дълги години; случиха се много неща, преди да съумея да се дистанцирам и да прозра, че подходящите хора идват в подходящия момент и че Водачеството неизменно присъства. Както и че е нужна известна доза добро желание, за да чуеш, и решимост, за да не допуснеш други хора да определят смисъла на живота ти.

Зад кулисите разказвах на Естер, че днес следобед гледах „Джобс“ биографичен филм за Стив Джобс. Въпреки че в очите на мнозина поведението му е било до голяма степен лишено от прозорливост, той е живеел с абсолютното съзнание, че това е пътят, по който трябва да върви индустрията, и че това е начинът, по който би следвало да се ръководи определена компания.

Изпитвал е известно безсилие, защото е знаел, че е в синхрон, но не е бил способен да убеди другите, защото те на са били способни да го чуят.

Случва се да разберем нещо подобно за себе си, например докато сме в определена връзка… Със съпругата ми живяхме заедно в продължение на дълго, дълго време, а преди 13 години се разделихме. Това беше един от най-трудните моменти в моя живот; навярно никога не съм бил толкова близо до депресията. И все пак, не винаги нещата, които ухаят добре, изглеждат добре или пък с тях се чувствате добре, са причина за добрите обрати и за завоите на сто и осемдесет градуса. Понякога именно огромните препятствия са разковничето. А трябва и да си безстрашен…

Е, бихме искали донякъде да ви провокираме, и затова ще ви кажем, че ако желанието ви да не допуснете негативната емоция е по-силно, животът ви би се подредил по далеч по-добър за вас начин. Свикнали сте да търпите липсата на синхрон. А впоследствие вземате решения без яснотата, за която говорите.

После сякаш се спускате надолу и приемате компромисите, докато след известно време вече сте уморени от усещането за дискомфорт. Това е валидно относно разтвора, който проведохме за баща ти, и несъмнено е валидно за онова, което Естер е изпитвала, когато Джери е извършил своя преход към Нефизичното. А ние не смятаме, че залогът трябва да е толкова висок. Не мислим, че би следвало да допускате да се натрупа толкова много инерция на лоши чувства, преди да признаете, че всичко би могло да е другояче.

-Значи понякога, едва ли не, трябва да изпитваме благодарност за трудностите?

-Пребиваването в състояние на благодарност ще коригира много неща, доколкото Изворът във вас изпитва признателност неизменно и по отношение на всичко. Тази признателност ще ви осигури непоколебим, нескончаем, вечен синхрон.

Точно заради онези моменти на отчаяние, в които започнах да изпитвам благодарност вместо самосъжаление, аз се превърнах в далеч по-състрадателен човек. Създадох текстове със съвсем различен привкус. Всъщност, работата ми по „Силата на намерението“ книга, навярно до 50 процента повлияна от преподавателската ми практика и от учението на Авраам не ми позволи да затъна в отчаяние. А когато хората поддържат определени връзки, когато са на определени места или работят някъде, където намира изява единствено отчаянието, те изпитват нужда да рискуват, за да променят ситуацията, да се измъкнат от нея, да продължат…

-Ако осъзнаете връзката между чувствата и мислите, които споделяте-истинската причина да се чувствате точно така, можете чрез мислите си да промените чувствата си. Тогава и събитията ще се променят. Тогава се изстрелвате напред. Всичко опира до целенасочено упражняване на вашите мисли. Мислете и чувствайте. Мислете и чувствайте.

Съ-творение от най-висок порядък, Уейн Дайър, Естер Хикс, drwaynedyer.com, abraham-hicks.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Щастието е в наши ръце. Трябва само да създаваме повече положителни мисли

Каквото посееш, това ще пожънеш. Каквото си мислиш, това ти се случва

Овладей мислите си и ще овладееш чувствата си