Защото най-хубавите приказки са тези, които животът разказва…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка: komuchtopodarit.ru

снимка: komuchtopodarit.ru

Всеки човек е като книга, пълна с приказки. Дайте му възможност да ви ги разкаже. А после вие му разкажете своите. И така неусетно, докато преплитате живота, мечтите и спомените си, ще почувствате една от най-магичните страни на любовта – близостта…

Независимо от това дали семейството ви е старо, младо или все още сте в процес на създаването му, независимо дали сте любовник или приятел, именно преживяванията, които споделяте с останалите, и историите за тези преживявания, които впоследствие разказвате, случките от миналото, които възкресявате, създават неразрушимата връзка между вас.

Няма правилни или неправилни начини да се разкаже една история. Може дори да забравите началото, средата или края. Но въпреки това дори най-тънкият лъч светлина, проникнал през най-малкия прозорец, може да ободри сърцето. Затова, навъртайте се около вашите баби и дядовци, ухажвайте ги, колкото и начумерени и свадливи да ви изглеждат понякога, молете ги да ви разказват най-интересните си спомени.

Попитайте децата кога са били най-щастливи. Попитайте тийнейджърите кога са се страхували най-много. Дайте думата на по-възрастните. Съберете се в кръг. Придумайте дори най-големите темерути. Попитайте всички. И ще видите. Вълшебният кръг от истории, който ще създадете, ще вдъхне топлина и сила y всекиго. Макар никой от нас да не може да живее вечно, историите могат.

Останала ли е поне една душа, която да може да разказва истории, това е достатъчно великите сили на любовта, милосърдието и щедростта да продължат да навестяват този свят. Обещавам ви… това ще бъде напълно достатъчно.

 

Дарът на разказа – Клариса Пинкола Естес, clarissapinkolaestes.com

Издателска къща: БАРД, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Избирай позитивни хора в живота си – от тях ще се научиш да бъдеш щастлив!

Когато започнем да изразяваме любовта си, се случват чудеса

Прегръщам те, защото те… обичам!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си