Защото най-хубавите приказки са тези, които животът разказва…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: komuchtopodarit.ru

снимка: komuchtopodarit.ru

Всеки човек е като книга, пълна с приказки. Дайте му възможност да ви ги разкаже. А после вие му разкажете своите. И така неусетно, докато преплитате живота, мечтите и спомените си, ще почувствате една от най-магичните страни на любовта – близостта…

Независимо от това дали семейството ви е старо, младо или все още сте в процес на създаването му, независимо дали сте любовник или приятел, именно преживяванията, които споделяте с останалите, и историите за тези преживявания, които впоследствие разказвате, случките от миналото, които възкресявате, създават неразрушимата връзка между вас.

Няма правилни или неправилни начини да се разкаже една история. Може дори да забравите началото, средата или края. Но въпреки това дори най-тънкият лъч светлина, проникнал през най-малкия прозорец, може да ободри сърцето. Затова, навъртайте се около вашите баби и дядовци, ухажвайте ги, колкото и начумерени и свадливи да ви изглеждат понякога, молете ги да ви разказват най-интересните си спомени.

Попитайте децата кога са били най-щастливи. Попитайте тийнейджърите кога са се страхували най-много. Дайте думата на по-възрастните. Съберете се в кръг. Придумайте дори най-големите темерути. Попитайте всички. И ще видите. Вълшебният кръг от истории, който ще създадете, ще вдъхне топлина и сила y всекиго. Макар никой от нас да не може да живее вечно, историите могат.

Останала ли е поне една душа, която да може да разказва истории, това е достатъчно великите сили на любовта, милосърдието и щедростта да продължат да навестяват този свят. Обещавам ви… това ще бъде напълно достатъчно.

 

Дарът на разказа – Клариса Пинкола Естес, clarissapinkolaestes.com

Издателска къща: БАРД, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Избирай позитивни хора в живота си – от тях ще се научиш да бъдеш щастлив!

Когато започнем да изразяваме любовта си, се случват чудеса

Прегръщам те, защото те… обичам!