Животът винаги разцъфва отново! От теб се иска само да проявиш търпение и да изчакаш това да се случи

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: feat.az

снимка: feat.az

Когато сме тъжни, когато сме отчаяни и обезверени, единственото нещо, което трябва да направим, е да се огледаме наоколо! Да поемем глътка въздух, да се насладим на цветята, зеленината, да погледнем нагоре, към красотата в небето… Само след броени мигове тази картина може да се замени със зимна, мразовита, намръщена, но това няма да е за дълго! Защото животът винаги разцъфва отново!

Погледни това цветче. Току-що разцъфна в цялата си прелест. След няколко дни обаче ще се отрони от клона, ще се спаружи и ще натори почвата, благодарение на която се е появило.

Животът му ще е много кратък, но това няма да му попречи да покаже вълшебството си. И тъй като майката природа е щедра, другата пролет вишната ще се обсипе с още по-красиви цветчета, символизиращи самия живот. С цялото си сърце се надявам да видя този прекрасен миг.

Това цветче, млади ми приятелю, не се страхува. И ти ще се отърсиш от страха, когато осъзнаеш, че си дете на природата.

Животът винаги разцъфва отново: от теб се иска само да проявиш търпение и да изчакаш това да се случи.

Уважението към природата е другар на търпението. Страхът е предверието на храбростта, както болката – на удоволствието, и бурята на затишието. От теб се иска само да чакаш.

 

Храбростта на самурая – Жозеп Лопес Ромеро, joseplopez.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

За да ти се случи чудо, трябва да вярваш! И да не се отказваш!

Никога няма да откриеш дъга, ако гледаш надолу

Мислите ви формират вас… и света около вас

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си