Дори ако всичко се разруши, ние можем да го изградим отново!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: deann.me

снимка: deann.me

Животът без цел се задъхва, забавя ход и сякаш губи смисъл. Целта променя всичко и нито трудностите, нито дори провалът може да ни уплаши, защото знаем какво искаме и сме сигурни, че можем да го постигнем – дори ако се наложи да започнем отначало!

Запитай се дали животът ти се подчинява на определена цел!

Ако работиш усърдно и извънредно под въздействието на конструктивна мотивация, резултатът непременно ще е положителен.

Проблемът възниква, когато усърдието е породено от страх: страх от бъдещето, от провал, от отхвърляне от обществото и от изолация. Няма значение, че се трудиш прекомерно, важното е какво значение отдаваш на работата. Ако тя отговаря на стремежите ти, няма да ти тежи и дори ще я вършиш с удоволствие.

Нещо повече: щом по принцип всяко нещо е значимо, провалът няма да те плаши, защото ще знаеш, че ако разрушат крепостта ти, можеш да я построиш отново.

 

Храбростта на самурая – Жозеп Лопес Ромеро, joseplopez.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Няма такова нещо като провал. Провал е, когато се предадете

Човекът, който дава най-доброто от себе си, никога не търпи поражение

Успехът не е въпрос на късмет, а на избор

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си