Помислете: Какво искате от единствения живот, който имате

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: expansion.mx

снимка: expansion.mx

Преди да създадем нещо, първо трябва да си го представим: да го подредим в ума си, да изпипаме всеки детайл, да го оцветим и да му вдъхнем живот. Но това би било невъзможно, ако в ума ни цари безпорядък, защото истински хубавите неща могат да се изградят само върху стабилна основа. Така е и с живота ни. Как бихме могли да създадем живота, за който мечтаем, ако в ума и сърцето ни цари безпорядък? Ето затова трябва да поразчистим, но не само в себе си, а и около нас. Защото макар домът да е само физическо пространство, той всъщност е състояние на нашия ум!

Първата задача, която давам на клиентите си, и първото предизвикателство, което искам да ви отправя, е: Представете си живота, който искате да живеете.

Представете си живота, който искате да живеете. Едва ли има изречение, което да е оказало по-голямо влияние върху живота на хората, с които съм работил. Ще го повторя отново: Представете си живота, който искате да живеете.

Животът никога не е идеален, но всички ние имаме уникалната представа за мечтания от нас живот. Когато домът ви е пълен с ненужни вещи, това блокира не само пространството, но и представата ви.

Често ми се е струвало, че на определен етап хората спират да виждат безпорядъка – дори когато им пречи да се огледат! Движат се сред него, сякаш не съществува.

Тази първа стъпка ще ви заведе отвъд безпорядъка, хаоса, липсата на организация, за да определите как си представяте своето място в света. Това е един измамно лесен въпрос, който рядко си задаваме: Какъв живот искате? От този въпрос произтичат редица свързани въпроси, над които трябва да се замислите сериозно. Как прекарвате времето си в този въображаем живот? Как се чувствате у дома? Какви са отношенията ви в семейството? Надявате ли се един ден да откриете перфектния баланс между работата и дома, стимула и спокойствието?

Повечето от нас никога не си задават тези въпроси. Ние приемаме нещата, които имаме, и ни е трудно да си представим, че могат да са различни. Е, това е денят, в който всичко това се променя!

Може би ще е нужен сериозен размисъл, за да си представите живота, който искате да живеете. Отделете реално време да помислите за собствения си живот – един по-добър, но достъпен живот. Може би детайлите ще ви хрумнат бавно. Това е нормално, но е много важно за прогреса и си струва да инвестирате малко спокойно време. Помислете какво искате от единствения живот, който имате.

 

Как да сложим край на безпорядъка – Питър Уолш, peterwalshdesign.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Забрави за миналото и остави на Бог бъдещето. Ти бъди в настоящето и му се радвай!

Всичко, което мислим за себе си, са просто представите ни за самите нас. А не истинският ни образ…

Мислите ви формират вас… И света около вас