Животът е само един. Вие избирате как да го живеете…

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: factorstyle.com.ua

снимка: factorstyle.com.ua

Ние ли притежаваме вещите или те нас? Прекарваме ли живота си, обсебени от тях, като в капан, който ни пречи да видим истински значимите неща? Заобиколени от безброй излишни предмети, ние просто не сме в състояние да осъзнаем, че нашият дом е метафора за живота ни – той изобразява нашата същност и нещата, които са важни за нас! „Когато домът ни е развалина и животът ни започва да се срива“, пише Питър Уолш в книгата си „Как да сложим край на безпорядъка“. Освободете се от излишното, запазете красивото!

Не можете да очаквате да сте здрави, ако живеете в дом, пълен с безпорядък. Безпорядъкът оказва силно въздействие върху вашето самочувствие и настроение.

Домът ви, вашето гнездо, е извън контрол. Стаите не изпълняват предназначението си. Вие сте потиснати. Вашите цели и приоритети са в дисбаланс. Целият този безпорядък подхранва усещане за ниска самооценка и безпомощност, което води до по-малка мотивация за промяна. Вие попадате в нездравословна упадъчна спирала.

Животът е само един. Вие избирате как да го живеете. Доколкото знам няма надгробен камък с епитаф: “Ще ми се да бях купил още вещи“. Вашите притежания лесно могат да ви направят слепи за това кои сте и какви можете да бъдете.

Това, което аз правя и приканвам и вас да направите, е не просто да подредите гардеробите, гаража или чекмеджето с чорапи. Става дума за вас и живота, който можете да живеете. Разтребете, въведете ред и наблюдавайте как пред вас се разкрива цял свят, който не сте забелязали…

Всеки ден виждам хора, които са се изгубили в собствените си домове. Които са затрупани – буквално и преносно – от своите притежания. Нямате шанс да бъдете човека, който искате да бъдете, своята най-добра същност, ако не се изровите изпод тежестта на своите вещи.

 

Как да сложим край на безпорядъка – Питър Уолш, peterwalshdesign.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Нещата, които правят животът ти богат, всъщност не са неща…

С пари можеш да си купиш много неща, но не и най-важните…

Щастието не зависи от това кой сте и какво имате…