Бъдете благодарни за това, което имате. Вашият живот, колкото и да смятате, че е труден, е нечия приказка!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: www.dailymail.co.uk

снимка: pixabay.com

Оценявайте малките неща в живота, защото някой ден ще се обърнете назад и ще осъзнаете, че те са били големите неща!

Много хора си въобразяват, че ще живеят вечно. Прекарват живота си в трупане на богатство, имоти и власт само, за да оставят всичко, когато курсът на автобуса им свърши. Не можеш да вземеш нищо със себе си. За какво е целият този зор? Толкова много хора наблягат на безсмислени неща. Само виж новините. Дори държавите спорят за границите си. Ако се осъзнаят, хората ще разберат, че цялата вселена е техен дом. Защо се биеш за малки парчета територия, когато можеш да притежаваш цялата вселена? Във всеки момент може да бъде твоя, като просто се наслаждаваш на пътуването, Но, вместо това, хората се фокусират върху незначителни неща, а не върху истински важните. Тревожат се за кампании, крайни срокове, имейли, и се карат с колегите и членовете на семейството си за дреболии, като забравят, че днешният ден никога няма да се повтори.

Автобусът им върви през живота, но те са слепи за красотата около тях. Помисли за това! В деня, в който умреш, в пощенската ти кутия ще има 30 или 40 имейла, на които никога няма да успееш да отговориш, затова се успокой, поеми дълбоко дъх и се наслади на пътуването! Кажи му за деветдесет и пет годишните, Марти! Марти се оживи:

– Много харесвам това изследване. Попитали група деветдесет и пет годишни хора  -не зная къде са ги намерили всичките, сигурно във Флорида – какво биха променили, ако могат да изживеят живота си отново. Трите неща, които споменавали най-често, са следните: Първо, ще се наслаждават повече на щастливите мигове от живота, на изгревите и залезите. Ще си създадат повече радост. Второ, ще поемат повече рискове. Животът е твърде кратък, за да не използваш възможностите, които имаш. И трето, ще оставят завет. Нещо, което ще продължи да живее и след смъртта им.

– Нещата са прости, Джордж – рече Джой. – Вземи поука от Еди! Вземи поука от деветдесет и пет годишните. Не минавай през живота със съжаления. Не бъди човек, който се обръща назад и казва: „Трябваше да направя това или онова!“ Бъди като детето в утринта на Коледа, което очаква с трепет подаръците. Не бъди толкова стресиран, че да не усещаш с какво си благословен! Не сравнявай успеха на твоя автобус с другите автобуси! Просто се наслаждавай на пътуването си! Отиди днес на презентацията, настъпи педала на газта и ги разбий!

И, когато ги издухаш и започнат да те хвалят, просто продължи да живееш и да работиш всеки ден с цел и радост!

 

Автобус Енергия, Джон Гордън, jongordon.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Докато е останал поне един човек, който да разказва за нас , ние ще сме живи, ще сме оставили следи…

Помислете: какво искате от единствения живот, който имате

Целта трябва да ви плаши малко и да ви вълнува много!