Аз решавам как ще се чувствам, и днес избирам да съм щастлив!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: 7-themes.com

снимка: 7-themes.com

Стигнаха до офиса и Джой каза:

– Има едно последно нещо, което трябва да ти кажа, Джордж, и искам добре да го запомниш. То е от такава важност, че не влиза дори в десетте правила, а си е самостоятелно. Това е нещо като основното правило на позитивната енергия. И понеже е твърде важно, държа да си го запишеш. Джордж извади лист и химикалка и зачака Джой да продължи.

– Ето го, Джордж: Твоите позитивна енергия и визия трябва да бъдат по-силни от негативната енергия на всеки един около теб, а твърдостта ти трябва да е извън всякакво съмнение. В крайна сметка, Джордж, винаги ще има хора, които няма да споделят визията ти, такива, които ще се съмняват и все ще ти натякват, че не можеш да се справиш с това или, че не можеш да довършиш онова. Ще има и други, които просто няма да искат да успееш, защото така ще виждат своите неуспехи и провали по-ясно и, вместо да си карат по собствения път, ще слагат препятствия пред този на останалите.

Винаги можеш да изриташ някои негативни хора от твоя автобус и ще трябва да го правиш от време на време. Но не забравяй, че на тяхно място ще се качват други. И често ще имаш в автобуса си енергийни вампири, с които да се справяш. Ето защо трябва да храниш позитивното куче и да грижиш за него всеки ден. Затова и ти дадохме книгата за енергията. Един ден не стига, Джордж. Трябва да ти стане навик. Позитивната енергия е като мускул. Колкото повече я използваш, толкова по-силна става. Колкото е по-силна, толкова по-ефикасен ставаш ти. Ключът е в повторението. Колкото повече се фокусиращ върху позитивната енергия, толкова повече тя става твое естествено състояние. Така, когато някой те атакува с негативизъм, ти ще бъдеш способен да реагираш със сила и с позитивна енергия. Точно както ставаш по-умел в играта на голф, като играеш по-често, така ще развиеш и умението на позитивната енергия с повече практика. Колкото по-често я използваш, толкова по-естествена става тя за теб.

 

Автобус Енергия, Джон Гордън, jongordon.com

Издателсвто: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Начинът ви на мислене ви прави това, което сте

Ако фокусираме ума си, върху това, което искаме , то непременно ще се случи!

Превръщаш живота си, в това, което очакваш от него