Всичко хубаво, което се случва в живота ни, е резултат от решението ни то да се случи!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: greatfon.com

снимка: greatfon.com

Понякога всичко, което трябва направим, е да РЕШИМ, че искаме промяна и да ИЗБЕРЕМ да постигнем мечтите си, вместо да чакаме някой да ги сбъдне вместо нас!

Всичко хубаво, случило се в моя живот, е резултат от решението ми то да се случи. Същото се отнася за вас и вашия живот.

Вашите решения ще формират бъдещето ви. Вие трябва да решите, че искате да направите всичко необходимо, за да имате живота, за който мечтаете и който заслужавате.

Лектори и писатели ще се опитат да ви убедят, че успехът се постига трудно. Което е добре дошло за вас. Иска ви се е да е вярно, защото, приемайки погрешната идея за трудно достъпния успех, вие намирате оправдание за неуспехите си. Не успявате понеже е сложно.

Не се хващайте на тази въдица. НЕ Е СЛОЖНО. Трябват ви няколко добри идеи, като например поемане на отговорност, почтеност и усърдна работа. Необходимо ли е нещо повече? Разбира се. Все пак ако първо осъществите тези простички идеи, а след това направите малко проучване, ще разберете какво още е необходимо. И ще откриете, че не е сложно.

 

Безцеремонно – Лари Уингет, larrywinget.com

Издателство: Скайпринт, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Като си помислиш нещо хубаво, ти го създаваш. В този момент то вече съществува…

Най-добрият начин да направите нещо, е да започнете!

Кристиано Рондалдо: Имам вяра в способностите си! Винаги съм имал!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

Автор: Гергана Лабова

Сподели мнението си