Вашите мисли, думите и делата ви винаги водят към онова, което е важно за вас!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: ndpbluenote.com

снимка: ndpbluenote.com

Ние градим живота си – със своите мисли, със своите думи и с делата си. Ето за това е толкова важно да ги избираме внимателно, защото именно те чертаят пътя, по който ще мине животът ни…

Вземете лист хартия и опишете точно какъв искате да е животът ви. Не пропускайте нито една подробност. После ежедневно се съсредоточавайте в тези подробности. Хрумне ли ви нещо ново, добавете го в списъка.

Не става въпрос за набелязване на цел, а за определяне на приоритети. Вашите мисли, думите и делата ви винаги водят към онова, което е важно за вас.

Ако нещата в списъка наистина са ваши приоритети, действайте незабавно. Тогава наистина ще сте щастливи, здрави и преуспели и богати.

***

Престанете да мислите за онова, което не искате да се случи. Така само прахосвате време и сили! Съсредоточете се върху резултатите, които искате да постигнете във всеки аспект от живота си; после запретнете ръкави и направете така, че да осъществите целите си.

***

Чували ли сте любимата фраза на мотивационните шамани „Ти можеш невъзможното“? Можеш, ама друг път. По дефиниция думата невъзможно означава, че нещо не може да бъде направено. В противен случай изобщо няма да е невъзможно. Да речем, че е трудно изпълнимо – добре, но  не и невъзможно.

***

По-добрите постижения са резултат от решението  да се работи по-добре и от изпълнението му. ХВАЩАЙТЕ СЕ НА РАБОТА.

***

Не си въобразявайте, че постигането на дадена цел ще е лесно и безпроблемно. Повярвайте ми – пътят ще е труден. Ще допускате грешки. Ще имате неуспехи. Ще се сблъсквате с пречки. Ще излизате от релси. Чат-пат ще се издънвате. Добре дошли в реалния свят. На всеки се случва да падне. Поотупайте се от прахта и започнете отново! Реорганизирайте се. Променете посоката. Не хленчете. Помислете къде и защо сте сбъркали. После се стегнете и пак се хванете за работа! 

***

Ако не си харесвате живота, има само едно място, на което да отидете, решите ли да обвините някого: застанете пред огледалото.

 

Безцеремонно (365 дни с най-доброто от Лари Уингет) – Лари Уингет, larrywinget.com

Издателство: Скайпринт, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие сте автор на своя живот! Вие създавате историята, а също може да я пренапишете!

Това, което сме днес, е резултат от мислите ни вчера…Избирайте внимателно мислите си днес – те градят живота ви утре!

„Малкият принц“ или какво научих за живота и за себе си – част 2