За да получим това, което искаме, първо трябва да знаем какво искаме

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: cassonewellness.com

снимка: cassonewellness.com

Колкото по-объркани са мислите ни, толкова по-голям е хаосът в живота ни. Изчистете съзнанието си и се опитайте да откриете в него важните за вас неща: какво наистина искате да постигнете в живота си, кое е това, което ви прави щастливи, по кой път искате да тръгнете… Събудете вдъхновението си и се оставете в неговите ръце, то ще ви подсказва вярната посока!

Съзнанието е свободно от ценности. То може да бъде оформено в грозни, еднообразни, инертни неща, ако намерението ви движи в тази посока. Подобно на палитрата на артист, която е пълна с цветове, но няма гаранция, че резултатът ще бъде хубава картина, съзнанието съдържа жизненост, великолепие и очарование. Но дори съзнаващият себе си човек не получава автоматично живот с тези качества.

Трябва да оформите съзнанието си с намерение, поради което искането на вдъхновение е жизненоважно. Затова не се задоволявайте с по-малко. Вече казах, че душата оставя по пътя намеци за следващото нещо, което ще ви пришпори. По-точно тези намеци зависят от това накъде вървите и откъде идвате. Ако вървите по път на малки очаквания, онова, което ще намерите, ще подкрепя малките очаквания.

Душата няма дневен ред. Тя няма за цел да ви направи най-добрите, а да реализира потенциала, който сте открили в себе си. Това означава, че вие и душата ви действате заедно. Вие искате, тя осигурява. Осигуреното ви води до следващото ниво, което искате. Тъй като е рядкост всеки случай да се посреща с ясно намерение, ние често искаме неща, които са противоречащи си и объркани. И тогава душата ни предлага възможности, които не са идеалните. За да не става това, не бива да искаме нищо друго освен вдъхновение. Иначе казано, не забравяйте висшия си идеал и във всяка ситуация търсете най-добрия резултат според идеала си.

Както винаги, тази стратегия е изцяло субективна; тя се случва вътре в нас. Но единствено с постоянно придържане към идеала можем да постигнем най-висшия потенциал, който сме родени да изразим. А за да постигнем това, трябва да минем през серия решения, които отново и отново искат не каквото и да е, а най-доброто. В случая не става дума за консуматорско пазаруване, за най-добрия любовник / любовница, кола, къща или работа. Вие искате най-добрата идея, мотивация, предназначение, решение или цел, предпочитате да чакате и се доверявате на душата си, че ще ви го даде.

 

Пресътворяване на тялото, възкресяване на душата – Дийпак Чопра, deepakchopra.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да намеря щастието днес – първата и най-важна стъпка е да го поискам

Ако сме търпеливи, ще ни се случи това, което искаме. Всяка мечта ни се дава, за да я сбъднем!

За да променим живота си, първо е нужно да знаем какво искаме да постигнем

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си