За да получим това, което искаме, първо трябва да знаем какво искаме

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: cassonewellness.com

снимка: cassonewellness.com

Колкото по-объркани са мислите ни, толкова по-голям е хаосът в живота ни. Изчистете съзнанието си и се опитайте да откриете в него важните за вас неща: какво наистина искате да постигнете в живота си, кое е това, което ви прави щастливи, по кой път искате да тръгнете… Събудете вдъхновението си и се оставете в неговите ръце, то ще ви подсказва вярната посока!

Съзнанието е свободно от ценности. То може да бъде оформено в грозни, еднообразни, инертни неща, ако намерението ви движи в тази посока. Подобно на палитрата на артист, която е пълна с цветове, но няма гаранция, че резултатът ще бъде хубава картина, съзнанието съдържа жизненост, великолепие и очарование. Но дори съзнаващият себе си човек не получава автоматично живот с тези качества.

Трябва да оформите съзнанието си с намерение, поради което искането на вдъхновение е жизненоважно. Затова не се задоволявайте с по-малко. Вече казах, че душата оставя по пътя намеци за следващото нещо, което ще ви пришпори. По-точно тези намеци зависят от това накъде вървите и откъде идвате. Ако вървите по път на малки очаквания, онова, което ще намерите, ще подкрепя малките очаквания.

Душата няма дневен ред. Тя няма за цел да ви направи най-добрите, а да реализира потенциала, който сте открили в себе си. Това означава, че вие и душата ви действате заедно. Вие искате, тя осигурява. Осигуреното ви води до следващото ниво, което искате. Тъй като е рядкост всеки случай да се посреща с ясно намерение, ние често искаме неща, които са противоречащи си и объркани. И тогава душата ни предлага възможности, които не са идеалните. За да не става това, не бива да искаме нищо друго освен вдъхновение. Иначе казано, не забравяйте висшия си идеал и във всяка ситуация търсете най-добрия резултат според идеала си.

Както винаги, тази стратегия е изцяло субективна; тя се случва вътре в нас. Но единствено с постоянно придържане към идеала можем да постигнем най-висшия потенциал, който сме родени да изразим. А за да постигнем това, трябва да минем през серия решения, които отново и отново искат не каквото и да е, а най-доброто. В случая не става дума за консуматорско пазаруване, за най-добрия любовник / любовница, кола, къща или работа. Вие искате най-добрата идея, мотивация, предназначение, решение или цел, предпочитате да чакате и се доверявате на душата си, че ще ви го даде.

 

Пресътворяване на тялото, възкресяване на душата – Дийпак Чопра, deepakchopra.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да намеря щастието днес – първата и най-важна стъпка е да го поискам

Ако сме търпеливи, ще ни се случи това, което искаме. Всяка мечта ни се дава, за да я сбъднем!

За да променим живота си, първо е нужно да знаем какво искаме да постигнем

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си