Желайте силно, позволете си да мечтаете!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Не се страхувай | 0 Коментара
снимка: contioutra.com

снимка: contioutra.com

Мечтайте смело, позволете си онези най-съкровени желания, които ви се струват невъзможни. Не отричайте истината, любовта и силата, която се крие в тях. Разберете повече за „горивото на желанията“ в следващия откъса от книгата „Личностно усъвършенстване за интелигентни хора“ на Стив Павлина.

Желанието е горивото на силата. Едно от най-сладките предимства на живота като човешко същество е да се наслаждаваш на постепенното сбъдване на желанията си чрез упражняване на силата. Това не означава просто да празнуваш големите постижения. Това означава да поглъщаш с удоволствие всяка крачка от пътешествието.

Какво искаш? За какво мечтаеш? За какво копнееш така силно, че не можеш да спреш да мислиш за него, дори ако го смяташ за невъзможно? Позволи си да мечтаеш. Отдели време да подхранваш най-съкровените си желания, без значение колко непрактични или невъзможни ти се струват. Няма нищо лошо в това да искаш невъзможното. Лошо е да се преструваш, че желанията ти нямат значение.

Никога не отричай, че искаш онова, което искаш. Когато се отричаш от желанията си, губиш връзка с истината, любовта и силата. Откъсваш се от истината, като лъжеш себе си. Откъсваш се от любовта, като отрязваш връзката в сърцевината. И се откъсваш от силата, като спираш горивото на желанието си.

Ако искаш да развиеш силата си, трябва да приемаш желанията си безрезервно, колкото и странни да ти се струват. Повечето хора са загубили връзката с истинските си желания. Позволяват други да решават какво трябва да искат или се задоволяват с това, което смятат, че могат да получат. Подлъгват се по възпитаваните от обществото глупости, че целта на живота е да работят безсмислена работа в продължение на десетилетия, да харчат безразборно, докато не затънат в дългове, да се разсейват с безмозъчни развлечения, да се оженят, да имат деца, да се пенсионират без пукнат грош и да умрат тихо. Вследствие на това живеят отчаян и повърхностен живот, постоянно безсилни и нещастни.

Не се поддавайте на илюзията на лъжливото желание. Само истинското желание извиква истинска сила.“

 

Личностно усъвършенстване за интелигентни хора – Стив Павлина, stevepavlina.com

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още откъси от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Открий твоята мечта и я следвай. Колкото по-трудно е да я осъществиш, толкова повече си струва!

Смелост! Това ни трябва, за да почувстваме любовта, щастието и самия Живот!

В живота си ще намерим само това, което сме посадили в него

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си