В живота всичко е дар! Хубавите неща ни правят щастливи, а лошите ни учат!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: huffingtonpost.com

снимка: huffingtonpost.com

Всичко в живота е дар – и хубавите, и лошите неща, които ни се случват. Хубавите ни правят щастливи, лошите ни учат, помагат ни да израснем и да ценим хубавите…

Любопитен факт от детството ми е, че като малки петте сестри деляхме една стая с четири легла. Направете си сметка: това означава, че една от нас нямаше собствено легло и като най-малка това бях аз. Имахме две двуетажни легла. Иша и Тънди, най-големите, спяха на горните; Лин и Винъс – на долните.

Аз трябваше всяка вечер да спя при различна сестра и това също бе важен житейски урок за мен. В подобна ситуация би имало опасност да се обърка усещането ми за идентичност или да се почувствам излишна, но аз изобщо не гледам така на нещата. За мен това бе нещо, което ме сближаваше още повече със сестрите ми.

Възприемах го като истински дар, който нито едно от другите момичета не притежаваше. Ситуацията може и да не е била идеална, но аз гледах на нея като на нещо хубаво.

Всяка вечер пропълзявах в леглото на различна сестра и вследствие от това си изградих с всяка от тях специална връзка. Вместо да чувам, че не мога да си намеря мястото, имах чувството, че съм добре приета навсякъде. Това ми вдъхна голямо самочувствие. Още тогава имах дълбока и любяща връзка с всяка от сестрите си.

Намирах си място, както можех и винаги, когато можех – необичаен светоглед, но много полезен според мен. Постоянната смяна на леглата ми напомняше, че в живота нищо не ти се полага даром, дори собствено легло. Това ме научи да взимам каквото ми се дава и в същото време да ценя още повече това, което имам.

Семейството ни бе преизпълнено с обич, но именно фактът, че всяка вечер я търсех по този необичаен начин и се стремях да я получа, ми вдъхна увереност, че никога няма да ми се изплъзне.

 

Пътят към победата – Серина Уилямс, serenawilliams.com

Издателство: Intense, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Животът ни е дар, а неговата цел е … да даряваме Любов и да бъдем добри

Да си щастлив ли? Това е всеки ден да даряваш с щастие хората около себе си!

В човешката душа е любовта, с която сме дарени, и която трябва да споделяме с другите!