Използвайте хумора, за да излизате от напрегнати ситуации и да оставяте приятно усещане в другите

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Прощавай, Обичай | 0 Коментара
снимка: boro.gr

снимка: boro.gr

Хуморът е прекрасен метод за „спукване балона на напрежението“. Винаги е по-лесно да погледнем с насмешка на грешките си и след това да си простим. При интимните връзки споделеният хумор е индикатор за сходни ценности, интереси, интелигентност, въображение и нужди. А смехът гони скуката, заздравява отношенията и носи спонтанност. Напомня ни го Нанси Ван Пелт, в следващия откъс от книгата Тайната на сполучливия брак.

Смехът е за живота това, което са амортисьорите за автомобила, не премахват дупките от пътя, но го правят по-гладък.

Хуморът смъква нашата маска, външния ни блясък. Понижава напрежението. Споделеният смях охлажда разгорещените дискусии. Някой бе казал, че смехът е Божият поглед върху положението. Той ни помага да гледаме напред въпреки безпокойствата и изцелява хиляди рани.

Дори простата усмивка може да подобри здравето, както и настроението ви. Усмихването стимулира тимусната жлеза, а това укрепва имунната система.

Един лекар, който лекувал хронично болни пациенти, им препоръчвал да се усмихват на себе си в огледалото два пъти дневно. Проучванията показват, че дори престорената усмивка помага на ума да се съсредоточи върху приятни неща.

Все пак внимавайте да не осмивате всички свои проблеми или да не превърнете в нещо обичайно сериозните проблеми.“

 

Тайната на сполучливия брак – Нанси Ван Пелт

Издателство: Нов живот, newlife-bg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Последното впечатление от разговора е толкова важно, колкото и първото!

Наранява ни не това, което ни се случва, а начинът, по който му отговаряме…

Никос Казандзакис: Имаш четка, имаш цветове – нарисувай си рай.

 

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си