Съзнателно изберете безусловната любов към себе си. Заслужавате я!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Осъзнавай

 

снимка: ayleet.com

снимка: ayleet.com

 

Изберете себе си! Създайте връзка с вътрешния си свят! Опознайте го, заобичайте го такъв, какъвто е. Спомнете си, че всяка външна връзка, има свой вътрешен корен. Именно към това ни насочва Стив Павлина в следващия откъс от книгата си „Личностно усъвършенстване за интелигентни хора“:

Колкото повече се сближавам със себе си вътрешно, толкова по-дълбоки стават връзките ми с околните. Днес животът ми прелива от възможности за силна връзка с други човешки същества. През годините съм видял предостатъчно доказателства, че връзките ни с другите хора винаги отразяват вътрешните ни връзки с различни части на самите нас.

Ако ви е трудно да се свързвате с хората във външния свят, може би причината е, че нямате взаимност във вътрешния. Когато се научите как да се чувствате любящо свързан вътре в себе си, ще ви бъде много по-лесно да изковавате връзки и с другите.

Добрата новина е, че когато разберете, че всички връзки са вътрешни, ще можете съзнателно да промените начина, по който ги представяте пред себе си и така да промените и външните им проявления. Ако се чувствате откъснати от истинската си същност, можете да очаквате, че и междуличностните ви взаимоотношения ще страдат. Ако искате човешките ви взаимоотношения с другите да бъдат изпълнени с повече любов и приемане, трябва да се научите да обичате и приемате повече страни от самия себе си.

Безусловната любов към себе си е резултат от съзнателен избор. Свободни сте да правите този избор във всеки момент. Не е необходимо да отговаряте на някакви условия или да следвате някакви правила. Обаче за да направите този избор съзнателно, трябва да се опознаете. Каквито и скрити качества да откриете, пак заслужавате любов.“

 

 

Личностно усъвършенстване за интелигентни хора, Стив Павлина, stevepavlina.com

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Научи се да обичаш себе си. След това раздавай любовта си и ще намериш този, когото си търсил

Дори да загубите усещането си за любовта, няма как да загубите самата любов. Защото Любовта – това сме ние…

Ако се научим да обичаме себе си, ще обичаме и другите!