Не изживявате един и същ момент два пъти в живота!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка за фон: download-wallpaper.net

снимка за фон: download-wallpaper.net

Хубавите неща се разпадат, така че по-добри да могат да се случат.

Спомнете си за някое голямо нещастие в живота ви. Колкото и ужасно да е било, когато се връщате към него сега, се помъчете да намерите нещо добро, което да е произлязло от него. Може би това нещо е било нов приятел. Работа. Просветление . Ново начало. Запишете събитието и последствията от него в дневника си и изразете чувствата си за висините и паденията на това преживяване.

Искаме едно нещо да стане ясно: откриването на доброто в лоша ситуация не може да омаловажи факта, че в живота ви се е случило нещо ужасно. Тези ситуации могат да създадат болка и страх в емоциите ни и в ума ни. Съчувстваме на страданието ви. И ние сме го изминали и разбираме колко трудно може да бъде понякога да се справите с тези ситуации.

Ако обаче сме  готови да минем през болката и страха си – и  като казваме „да минем през“ имаме предвид честно и смело да признаем чувствата си, да им позволим да съществуват и да им дадем право да се изразят, нещастието ще ни поднесе Дарове, независимо дали го осъзнаваме или не. Поемете си дълбоко въздух и успокойте съзнанието си. A сега си задайте въпроса: „Какво добро произлезе от нещастието ми?“ Отново си поемете въздух и прочистете съзнанието си. Отново си задайте същия въпрос: „Какъв Дар съм получил от случилото се?“ След като осъзнаете какъв е възможният Дар, съсредоточете съзнанието си върху него. Обръщайте внимание на това, което започва да се случва. Ще установите, че в мозъка ви започват да се трупат идеи не само за това какъв е Дарът, а също така и как да усъвършенствате Даровете си. Запишете идеите още докато ви хрумват.

 

Открий своя дар – Шайен Джой Азис, Деймиън Лихтенщайн, discoverthegift.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Избери да се радваш на всичко, което имаш, забрави това, което нямаш! И животът ти ще се промени!

Ден, изпълнен с притеснения, е по-изтощителен от цяла седмица работа!

Вашата радост, вашата мъка, вашата обич, вашето блаженство се намират във вашите ръце!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си