Не изживявате един и същ момент два пъти в живота!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка за фон: download-wallpaper.net

снимка за фон: download-wallpaper.net

Хубавите неща се разпадат, така че по-добри да могат да се случат.

Спомнете си за някое голямо нещастие в живота ви. Колкото и ужасно да е било, когато се връщате към него сега, се помъчете да намерите нещо добро, което да е произлязло от него. Може би това нещо е било нов приятел. Работа. Просветление . Ново начало. Запишете събитието и последствията от него в дневника си и изразете чувствата си за висините и паденията на това преживяване.

Искаме едно нещо да стане ясно: откриването на доброто в лоша ситуация не може да омаловажи факта, че в живота ви се е случило нещо ужасно. Тези ситуации могат да създадат болка и страх в емоциите ни и в ума ни. Съчувстваме на страданието ви. И ние сме го изминали и разбираме колко трудно може да бъде понякога да се справите с тези ситуации.

Ако обаче сме  готови да минем през болката и страха си – и  като казваме „да минем през“ имаме предвид честно и смело да признаем чувствата си, да им позволим да съществуват и да им дадем право да се изразят, нещастието ще ни поднесе Дарове, независимо дали го осъзнаваме или не. Поемете си дълбоко въздух и успокойте съзнанието си. A сега си задайте въпроса: „Какво добро произлезе от нещастието ми?“ Отново си поемете въздух и прочистете съзнанието си. Отново си задайте същия въпрос: „Какъв Дар съм получил от случилото се?“ След като осъзнаете какъв е възможният Дар, съсредоточете съзнанието си върху него. Обръщайте внимание на това, което започва да се случва. Ще установите, че в мозъка ви започват да се трупат идеи не само за това какъв е Дарът, а също така и как да усъвършенствате Даровете си. Запишете идеите още докато ви хрумват.

 

Открий своя дар – Шайен Джой Азис, Деймиън Лихтенщайн, discoverthegift.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Избери да се радваш на всичко, което имаш, забрави това, което нямаш! И животът ти ще се промени!

Ден, изпълнен с притеснения, е по-изтощителен от цяла седмица работа!

Вашата радост, вашата мъка, вашата обич, вашето блаженство се намират във вашите ръце!