Не живейте в съжаления. Всичко се случва с причина!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка за фон: wallpaperswide.com

снимка за фон: wallpaperswide.com

Най-трудните времена често водят до най-великите моменти в живота. Имайте вяра. Всичко ще си струва накрая!

„Всяко едно нещо в живота ви съществува като инструмент за трансформацията ви. Използвайте го!”

Докато се развиваме, разгръщаме и трансформираме, същото става и с Даровете ни, както и с нашата способност да се настроим към тях и да ги споделим. Трансформацията може да звучи като нещо сложно, но в тази глава ще ви покажем, че всъщност е съвсем прост процес, свързан с това как избираме да виждаме себе си и другите и по този начин с определянето как избираме да мислим и действаме.

Гледали ли сте някога певица, която ви е омагьосала? Чудили ли сте се защо оказва такова въздействие върху вас? Като оставим настрана въпроса за личния вкус, причината е проста -тя обича да пее. Не може да го предотврати. Това е нейният Дар и като го споделя с вас, тя ви въздейства.

По същия начин и вие трябва активно да споделяте своя Дар и ще въздействате на самия себе си, на други хора и на Вселената.

В най-добрия случай може да се каже, че животът е поредица от върхове И спадове. Няма нужда да казваме, че всеки един човек ще се изправи пред проблеми по житейския си път. Тази истина – колкото и неприятна да изглежда  – е Пътеката, която ще ни помогне да открием невидими Даровe. Нещастията в живота, макар че обикновено са нежелани, представляват много от мостовете, по които трябва да минете през пътуването си. През последната 1 година на Деймиън в колежа го сполетя творческа трагедия, която го разтърсила из основи. Беше прекарал повече от година в работа над филма, който щял да бъде проектът му за изпита. Казвал се „Статуя във времето“. Много хора от нашата общност бяха подкрепили c пари и други средства това епическо приключение, действието на което се развивало паралелно е Средновековието и в днешен Ню Йорк. След като завършил продуцирането на филма, който със сигурност щял да го изстреля към кариерата, за която винаги бе мечтал, един момент на небрежност разбил всичките му надежди. Делото на живота му изчезнало, както и Деймиън -буквално. На баща ни Ричард му трябвали два дни, за да го намери. Деймиън бил отчаян, на ръба на самоубийството. Ричард го завел в художническото си ателие и го накарал да нарисува диаграма, която да представя чувствата му.

-Ето, сине казал татко, – сложи  четката на платното. Представи си, че горният край на платното е най-високата точка, до която можеш да стигнеш, а долният край – дъното. Започни от центъра. Искам да си помислиш за времето, когато щяха да снимат филма ти. Как се чувстваше тогава?

Деймиън нарисувал една черта на върха.

Татко продължил:

-A когато разбра, че колежът може да тегли чертата, защото проектът се е разраснал прекалено много…, как се почувства?

Деймиън нарисувал черта на дъното. Докато татко продължавал да задава въпроси, диаграмата ставала все по-голяма,, докато накрая цялото преживяване на Деймиън се оказало пред него. А после татко казал:

-Сега върни четката на платното и нарисувай хоризонтална линия с едно движение.

Деймиън го послушал.

После и двамата отстъпили назад от платното и татко попитал:

-Знаеш ли какво е това, сине?

-Не, татко, не знам… Какво е?

Ричард отговорил с думи, които нито Деймиън, нито аз забравихме някога. Това е животът на човешкото същество. Ще преживееш най-големите висини и най-ужасните спадове. Твоята задача е винаги да се връщаш към централната линия.

 

Открий своя дар – Шайен Джой Азис, Деймиън Лихтенщайн, discoverthegift.com

Издателство: Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Щастието идва отвътре, не го търсете навън!

Стремете се към ясния поглед в настоящето

Ние избираме кога да спрем да страдаме и да продължим напред