Пренесете лекотата и щастието на детската игра в партньорските си отношения!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай
снимка: lundco.com

снимка: lundco.com

Да бъдем смели, щастливи и… да поиграем! Макар първоначално да звучи нетрадиционно, този съветът се оказва много практичен. Да вземем пример от лекотата и щастието, които откриваме в детската игра и да ги пренесем във връзката си. Това ни предлага Нанси Ван Пелт в следващия откъс от книгата си Тайната на сполучливия брак.

Играта е начин да демонстрираме щастието си. По този начин вие казвате на партньора си: „Харесва ми да бъда с теб и да се забавляваме двамата. Ти ме правиш щастлив и аз искам да те направя такъв.“

Играта е още по-важна, когато съществува напрежение в отношенията между съпрузите. Тя им помага да „изплуват“ от трудностите, защото сваля напрежението и запазва чувството им за баланс при справянето с проблемите. Когато двамата са раздразнени от нещо, но се включат в игра или някаква подобна дейност и започнат да се смеят, ще се приемат отново.

Играта е могъщо средство за общуване, тъй като е невербален език. С малко думи можете да изразите мислите и чувствата си по игрив начин.

Поради по-взискателните им роли, на възрастните им е по-трудно да играят, отколкото на децата. Отговорностите правят по-сложно спонтанното изразяване, по детски. За да възвърнете тази игривост у себе си, вероятно ще трябва да я планирате.

Едно от предложенията ми е да изключите телевизора в една от вечерите през седмицата и да играете различни игри с партньора си. И вместо да се опитвате да печелите, се научете да се забавлявате от играта – закачайте се, флиртувайте, противоречете си и се смейте, както когато ходехте.“

 

Тайната на сполучливия брак – Нанси Ван Пелт

Издателство: Нов живот, newlife-bg.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Петър Димков: За хората трябва да съдим по големината на щастието, което създават около себе си

Изграждането на щастие и радост в живота се случва чрез семейството и прекрасните приятелства, които създаваме

Щастието е парфюм, който няма как да предадеш на другите, ако не оставиш частица от уханието му и по себе си